Primăria capitalei a amânat concertele planificate de Ziua Limbii Române
Full Article 2 minutes read

Primăria capitalei a amânat concertele planificate de Ziua Limbii Române

Concertele care urmau să se desfășoare, pe 31 august, începând cu ora 15:00, în capitală, se amână. Anunțul a fost făcut, pe 30 august, de autoritățile municipale, care nu au precizat motivul luării acestei decizii.

Primăria Chișinău a anunțat că vor rămâne în vigoare doar evenimentele de anvergură mică, planificate pentru 31 august, când este sărbătorită Ziua Limbii Române.

Primăria capitalei a amânat concertele planificate de Ziua Limbii Române

Primăria mun. Chișinău/Facebook

Conform programului publicat anterior de Primăria Chișinău, în intervalul orelor 11:00-13:00 și 15:00-17:00, în sectoarele capitalei, parcuri și scuaruri, au fost planificate acțiuni și manifestări cultural-artistice consacrate Sărbătorii Limbii Române.

Amintim că primarul capitalei Ion Ceban a criticat felul cum a fost organizată manifestarea din centrul capitalei, consacrate Zilei Independenței.

„Adică, festivități de 1 septembrie sunt interzise, e pandemie, dar parada se permite? Aveți bani pentru arene, parade din contul municipiului Chișinău, care hrănește o țara și în bugetul local rămâne 0, că din altă parte nu aveți bani și restul, găsiți metode pentru a compensa testele pentru profesori și personalul auxiliar din școli ca în multe alte țări”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, edilul a anunțat că autoritățile municipale nu se vor conforma prevederii CNESP și că, din 1 septembrie, profesorii și personalul auxiliar din capitală, care refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului, nu vor trebui să își achite testele la Covid-19 o dată la două săptămâni. Edilul a precizat că Primăria va aloca 3 mln de lei din fondul municipal, pentru testarea profesorilor din Chișinău. Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a subliniat că decizia CNESP nu poate fi anulată de autoritățile locale.

Pe 30 august, Primăria Chișinău a publicat „Planul de răspuns și control al sistemului de sănătate din municipiul Chișinău la infecția de coronavirus de tip nou”, iar primarul capitalei Ion Ceban a menționat că planul strategic „poate fi preluat ca bază la nivel național de către Ministerul Sănătății”. Ministerul Sănătății nu a comentat deocamdată inițiativa.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: