Primăria capitalei a anunțat când vom scăpa de barierele și limitatoarele de acces instalate ilegal
Full Article 2 minutes read

Primăria capitalei a anunțat când vom scăpa de barierele și limitatoarele de acces instalate ilegal

Barierele și limitatoarele de acces instalate ilegal pe străzile și pe terenurile publice din capitală, urmează a fi evacuate până la finele lunii septembrie. Despre acest lucru a anunțat Primăria municipiului Chișinău pe 5 august. Acest lucru se va întâmpla în cazul când proprietarii acestora nu vor răspunde solicitărilor autorităților publice locale de demontare benevolă.

x

O decizie în acest sens a fost aprobată marți de Consiliul municipal Chișinău, în condițiile când în ultima perioadă se observă tot mai multe bariere și limitatoare de acces montate ilegal pe drumurile publice, care îngrădesc libera circulație și pun în pericol siguranța traficului rutier. Proiectul are drept scop asigurarea accesului serviciilor speciale și de intervenție către instituțiile publice, blocurile de locuințe sau către sectorul particular.

Potrivit documentului, până la 01.09.2020, preturile de sector vor identifica toate barierele și limitatoarele de acces montate ilegal pe străzi și/sau pe terenuri, proprietate a municipiului Chișinău și vor informa în termen de 5 zile despre necesitatea demontării instalațiilor nominalizate.

După expirarea termenului de executare a deciziei CMC (30.09.2020), pretorii de sector vor prezenta plenului Consiliului un raport despre măsurile întreprinse privind evacuarea barierelor și limitatoarelor de acces identificate, numărul obiectivelor demontate benevol și forțat, cheltuielile suportate de autoritățile locale etc.

Potrivit primarului Ion Ceban, până în prezent, au fost demontate:
– Botanica: 4-bariere, 235-limitatoare, 63-blocuri beton, 10-lanturi
– Ciocana: 58 de locații: 7-bariere, 240- limitatoare pentru locuri de parcare
– Buiucani: 4-bariere, 16 adrese – limitatoare pentru locuri de parcare-150
– Centru: 6-bariere, 37-limitatoare pentru locuri de parcare
– Rîșcani: 15-bariere, 178-limitatoare, 45-blocuri, 163-lanțuri

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: