Riscă amenzi de până la 13 500 de lei. La Chișinău sunt demontate barierele, instalate ilegal pe spațiul parcărilor publice FOTO
Full Article 2 minutes read

Riscă amenzi de până la 13 500 de lei. La Chișinău sunt demontate barierele, instalate ilegal pe spațiul parcărilor publice FOTO

La Chișinău sunt scoase barierele și limitatoarele de acces, instalate ilegal pe spațiul parcărilor publice. Potrivit autorităților, asemenea lucrări au loc în toate sectoarele capitalei. Deocamdată au fost demontate instalații de pe 4 adrese. Primăria a atenționat persoanele fizice și juridice, care au instalat limitatoare, că pe lângă demolarea forțată a instalațiilor sunt prevăzute amenzi. 

Pe 22 august, Primăria Chișinău a anunțat că în capitală sunt scoase blocajele și instalațiile provizorii, montate ilegal de către locuitori pe spațiul parcărilor publice.

Potrivit autorităților, au fost demontate asemenea instalații la hotelul Chișinău, pe strada Gheorghe Cașu 20, pe șoseaua Hâncești 140 și pe strada Miorița 44.

„Astfel de acțiuni au loc în toate sectoarele capitalei. Atenționăm repetat persoanele fizice/juridice despre interzicerea instalării pe spațiu public a elementelor provizorii. Contravenția săvârșită se sancționează cu amendă și demolare forțată a instalațiilor neautorizate”, au menționat reprezentanții Primăriei.

În Codul Contravențional al Republicii Moldova, pentru amplasarea obiectivelor de orice tip în zona drumului sau în zona de protecție a acestuia în lipsa autorizației prevăzute de legislație, este prevăzută amendă de până la 4 500 de lei persoanei fizice și până la 13 500 de lei – persoanei juridice.

Riscă amenzi de până la 13 500 de lei. La Chișinău sunt demontate barierele, instalate ilegal pe spațiul parcărilor publice FOTO

Primăria Chișinău


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: