Primăria Chișinău va contesta decizia CMC cu privire la „UNIC”. Ceban: E un risc de prejudiciere a bugetului
Full Article 3 minutes read

Primăria Chișinău va contesta decizia CMC cu privire la „UNIC”. Ceban: E un risc de prejudiciere a bugetului

Executivul Primăriei Chișinău va contesta în instanţa de judecată decizia CMC din 17 februarie curent, ce prevede privatizarea terenului aferent S.A. Magazinului „UNIC”. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban. Astfel potrivit lui, decizia „generează un risc sporit de prejudiciere a bugetului municipal”. 

„Anterior, cu privire la acest teren a fost o decizie a judecății, iar în acest caz doar Consiliul Municipal Chişinău, care este Parlamentul local, putea decide în privinţa actelor juridice de administrare sau de dispoziţie privind bunurile domeniului privat ale municipiului”,  a mai spus Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău din 21 februarie.

Tot el s-a referit la vânzarea Stadionului Republican, care potrivit lui s-ar fi încercat să se distragă atenția cu subiectul „UNIC” din CMC.

„Mai mulţi deputaţi şi consilieri PAS au încercat să distragă atenția cu acest subiect, dar, de fapt au scos la vânzare fără licitaţie Stadionul Republican. Terenul din inima capitalei are 5,18 hectare. Este scos la vânzare directă fără transparență, promisă de premierul Republicii Moldova, încă în luna august anul trecut, dar și de alți demnitari de rang înalt care se află astăzi la guvernare”, comunică edilul.

El spune că Primăria a solicitat de mai multe ori oferirea acestui teren cu destinație specială Primăriei Chișinău pentru a fi construite obiective sociale.

„Am solicitat acest lucru și printr-o scrisoare adresată Guvernului și Parlamentului. Vrem construcția unui parc acolo și obiective sportive pentru Chișinău. Eu cred că în acest caz trebuiau întrebaţi locuitorii Chișinăului despre ce îşi doresc să fie pe cele peste 5 hectare de teren din centrul orașului şi dacă vor ca terenul Stadionului Republican de peste 5 hectare să fie vândut unui alt stat”, a conchis primarul.

***

Amintim că un teren de 1,3 hectare din fața SA „UNIC” a fost vândut cu 2 691 792 de lei Magazinului Universal „UNIC”. Decizia a fost adoptată cu votul consilierilor municipali din Platforma DA și PSRM. De cealaltă parte, cei de la PAS a acuzat CMC că au înstrăinat terenul la un preț mult mai mic, decât ar valora. Totodată, aceștia au declarat că vor contesta decizia în instanță.

Cu privire la Stadionul Republican, Guvernul Moldovei a anunțat că se pregătește să vândă teritoriul fostului Stadion. Acesta ar urma să ajungă în posesia Ambasadei SUA, care va construi un sediu nou. Prevederile se conțin în proiectul de hotărâre a guvernului, publicat pe site-ul Agenției Proprietății Publice.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: