CMC a vândut un teren din fața SA „UNIC” la un preț mai mic, decât ar valora. Deputat: „Așa nu va merge”
Full Article 2 minutes read

CMC a vândut un teren din fața SA „UNIC” la un preț mai mic, decât ar valora. Deputat: „Așa nu va merge”

Un teren de 1,3 hectare din fața magazinului universal „UNIC” a fost vândut cu 2 691 792 de lei SA Magazinului Universal „UNIC”. Decizia a fost adoptată cu votul consilierilor municipali din Platforma DA și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). De cealaltă parte, cei de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) acuză Consiliului Municipal Chișinău (CMC) că au înstrăinat terenul la un preț mult mai mic, decât ar valora. Totodată, aceștia declară că vor contesta decizia în instanță. 

Pentru înstrăinarea terenului au votat 27 de consilieri din PSRM și PPDA. Proiectul votat de CMC vine întru executarea unei decizii judecătorești în acest sens, afirmă consilierii socialiști, potrivit Zdg.md.

„Votul a fost dat pentru proiectul de bază, dar noi avem amendamente. Doamna Zinaida arată eroism. Noi avem de executat o decizie judecătorească pe care nu prea o poți contesta”, a declarat Andrei Năstase, consilier PPDA.

În context, consiliera PAS Zinaida Popa a declarat că va ataca în instanță proiectul prin care terenul de 1,3 hectare a fost vândut cu 2 691 792 de lei.

Și deputatul PAS, Dumitru Alaiba a reacționat cu privire la vânzarea terenului: „Pe lângă faptul că e un mincinos, Ion Ceban mai e și un mișel. De fiecare dată când în CMC se ia o decizie prost mirositoare, el fuge în deplasare. Să poată spune “asta nu eu”. Ieri, de exemplu, a fugit în România. Deplasare. Și uite așa deja doi ani. O schemă-un trotuar. O schemă-un trotuar. Nu, Ioane. Așa nu va merge. Asumă-ți. Asta tu. De liniștea complicitară a foștilor colegi din PPDA la acest aubiect, nici nu mai menționez. Măcar o explicație formală nu ar strica”, a declarat Alaiba, pe Facebook.

În proiectul de decizie se menționează că se acceptă vânzarea terenului aferent obiectivului privat din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 8, cu suprafața de 1,2863 ha, la prețul normativ de 2 691 792 lei, societății pe acțiuni Magazinul Universal Central „UNIC”, cu condiția servituții de înălțime instituite.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: