Primăria va desfășura o licitație pentru obținerea dreptului de a comercializa pe străzile din Chișinău
Full Article 2 minutes read

Primăria va desfășura o licitație pentru obținerea dreptului de a comercializa pe străzile din Chișinău

Pe 11 octombrie, în sediul Preturii sectorului Centru se va desfășura licitația deschisă pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului de amplasare a unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului. Persoanele interesate vot putea opta pentru 28 de loturi.

Cele 28 de loturi sunt amplasate în sectoarele orașului – parcuri, scuaruri și pe alei, inclusiv pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, străzile Gh. Asachi, Vlaicu Pârcălab, Albișoara, A. Pușkin, bulevardele Renașterii Naționale,  Mircea cel Bătrân, Moscova, străzile A. Russo, Teilor, N. Zelinski, Alba Iulia, L. Deleanu, Nicolae H. Costin etc.

Locurile pentru comerț din licitația anunțată sunt prevăzute pentru amplasarea gheretelor, unde vor fi comercializate: presă periodică, produse street-food și de patiserie, băuturi fierbinți și răcoritoare, înghețată, flori și aranjamente florale, cu suprafața de 8, 10 și 12 m².

Prețul inițial pentru dreptul de amplasare a unităților de comerț variază de la 214 375 lei până la 945 000 lei.

În scopul prevenirii monopolizării comerțului ambulant stradal și organizării unui mediu concurențial sănătos, în cadrul unei licitații unui participant îi pot fi adjudecate până la 3 loturi și câte un lot în fiecare parc, scuar, alee. Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani.

Licitația se va desfășura începând cu ora 10:00, în Sala de ședințe a Preturii sectorului Centru (str. Bulgară, 43). Organizatorul ei este Camera de Comerț și Industrie a Moldovei. Data-limită de depunere a cererilor de participare la licitație – 7 octombrie, ora 12:00.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: