Primarul capitalei susține că de Hramul Chișinăului s-au respectat măsurile de precauție în contextul pandemiei de COVID-19 
Full Article 3 minutes read

Primarul capitalei susține că de Hramul Chișinăului s-au respectat măsurile de precauție în contextul pandemiei de COVID-19 

Primarul capitalei Ion Ceban susține că, în cadrul manifestărilor care au avut loc cu ocazia Hramului Chișinăului, au fost respectate toate măsurile de precauție în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit autorităților publice locale, au fost mobilizați circa 600 de voluntari, echipați cu măști și dezinfectanți, care au fost repartizați în parcuri, scuaruri, alei și în zonele verzi din sectoare. Aceștia au distribuit peste 18 mii de măști de protecție cetățenilor și oaspeților capitalei, care au participat la evenimentele desfășurate în aer liber.

„Publicul prezent la activitățile cultural-artistice de Hram a fost informat cu regularitate despre necesitatea respectării distanței sociale, obligativitatea purtării măștii de protecție și alte norme stabilite de autorități. De asemenea, scaunele pentru spectatori au fost prevăzute în număr de 49 și amplasate la distanța recomandată de specialiști”, se arată într-un comunicat publicat de reprezentanții primăriei.

De asemenea, autoritățile municipale susțin că pe perioada desfășurării evenimentelor din 14 octombrie 2020 au fost utilizați circa 600 de litri de dezinfectanți, pentru siguranța cetățenilor.

„Repet: Evenimentele au fost organizate în aer liber, în diverse locații pentru a nu face aglomerări, în locuri bine gândite, pentru a permite să se păstreze distanța. Aduc aminte. Potrivit deciziei Comisiei Extraordinarae de Sănătate Publică a municipiului Chișinău: numărul de persoane care se adună la un eveniment în spațiile închise nu trebuie să depășească de 50. Cu privire la spațiile deschise cei prezenți trebuie să păstreze distanța și toate măsurile recomandate, măști și dezinfectarea mâinilor” a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Chișinăul, ieri, și-a sărbătorit Hramul altfel, cu toate măsurile de precauție prevăzute:- Circa 600 de…

Posted by Ion Ceban on Thursday, 15 October 2020

 

Pe de altă parte, internauții au criticat chiar și în comentariile la postarea edilului felul în care au fost organizate manifestările. Unii dintre ei au publicat fotografii din scuarul Catedralei Mitropolitane, în care se vede numărul mare de participanți și că unii dintre ei nu poartă măști de protecție.

 

Primarul capitalei susține că de Hramul Chișinăului s-au respectat măsurile de precauție în contextul pandemiei de COVID-19 

Facebook/Iv Ceban

Anterior, și reprezentanții Inspectoratului General al Poliției au declarat că au fost respectate prevederile privind combaterea răspândirii noului coronavirus.

Amintim că, pe parcursul zilei de 14 octombrie, în sectoarele capitalei au avut loc recitaluri de muzică și de poezii, târguri ale meșterilor populari, excursii la muzeul orașului Chișinău, expoziții foto și alte evenimente distractive. Autoritățile municipale au îndemnat oamenii să opteze pentru participarea la activitățile cultural-artistice din sectoare, pentru a evita aglomerările mari de oameni și a respecte măsurile de prevenire a infecției COVID-19.

Totuși, din fotografiile și imaginile video care au fost publicate se vede că oamenii au uitat pe alocuri de măști și distanțare socială.

În municipiul Chișinău este alertă cod roșu în sănătate publică din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Potrivit celui mai recent bilanț, în capitală au fost depistate circa 28 400 de cazuri de infectări cu COVID-19. Peste 500 dintre pacienții infectați au murit.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: