Primele „roade” după ce au purtat panglica Sf. Gheorghe. 90 de oameni, în vizorul poliției
Full Article 2 minutes read

Primele „roade” după ce au purtat panglica Sf. Gheorghe. 90 de oameni, în vizorul poliției

Cu privire la simbolurile interzise în Republica Moldova, până la această oră au fost întocmite 12 procese verbale persoanelor care au participat la evenimentele din 9 mai. O declarație în acest sens a fost făcută de șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu. El a mai adăugat că pe parcursul zilei au fost înregistrate 42 de materiale unde sunt vizate 90 de persoane fixate cu simbolurile interzise.

Potrivit oficialului, în 50 de localități din țară astăzi au fost organizate marșuri, unde au participat aproximativ 37 mii de cetățeni.

În cadrul evenimentelor au fost fixate simbolurile interzise în Republica Moldova. „Au fost înregistrate 42 de materiale unde sunt vizate 90 de persoane. 24 sunt identificate și se află în proces de examinare”, a precizat Cernăuțeanu.

La fel, potrivit șefului IGP au fost întocmite 12 procese verbale cu privire la simbolurile interzise. „7 sunt din teritoriu, 5 – Chișinău”, a menționat el.

Anterior oamenii legii precizau că amenda contravențională pentru cei care încalcă legea cu privire la simbolurile anterior interzise în țara noastră, inclusiv panglica Sf. Gheorghe, constituie pentru persoanele fizice: 4500 – 9000 MDL sau 30/60 de ore în folosul comunității, pentru persoanele cu funcție de răspundere: 9000 – 18000 MDL, iar pentru persoanele juridice: 18000 – 30000 MDL.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: