știri.md

Primele „roade” după ce au purtat panglica Sf. Gheorghe. 90 de oameni, în vizorul poliției

Cu privire la simbolurile interzise în Republica Moldova, până la această oră au fost întocmite 12 procese verbale persoanelor care au participat la evenimentele din 9 mai. O declarație în acest sens a fost făcută de șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu. El a mai adăugat că pe parcursul zilei au fost înregistrate 42 de materiale unde sunt vizate 90 de persoane fixate cu simbolurile interzise.

Potrivit oficialului, în 50 de localități din țară astăzi au fost organizate marșuri, unde au participat aproximativ 37 mii de cetățeni.

În cadrul evenimentelor au fost fixate simbolurile interzise în Republica Moldova. „Au fost înregistrate 42 de materiale unde sunt vizate 90 de persoane. 24 sunt identificate și se află în proces de examinare”, a precizat Cernăuțeanu.

La fel, potrivit șefului IGP au fost întocmite 12 procese verbale cu privire la simbolurile interzise. „7 sunt din teritoriu, 5 – Chișinău”, a menționat el.

Anterior oamenii legii precizau că amenda contravențională pentru cei care încalcă legea cu privire la simbolurile anterior interzise în țara noastră, inclusiv panglica Sf. Gheorghe, constituie pentru persoanele fizice: 4500 – 9000 MDL sau 30/60 de ore în folosul comunității, pentru persoanele cu funcție de răspundere: 9000 – 18000 MDL, iar pentru persoanele juridice: 18000 – 30000 MDL.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Facebook/Marian Lupu

Un fost președinte al CSM aderă la „Respect Moldova”. Lupu: „Un om de valoare”

Victor Micu, fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a aderat la Mișcarea „Respect Moldova”. Anunțul a fost făcut pe 8 iulie de liderul formațiunii politice, Marian Lupu.

Încă un om de valoare și un profesionist desăvârșit s-a alăturat Partidului „Mișcarea Respect Moldova”. Este vorba despre judecătorul Victor Micu, fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. (…) Ne bucurăm că Victor Micu a ales să-și pună cunoștințele, experiența și energia în slujba unui proiect politic care are scopul de a consolida statul de drept, respectul față de cetățeni și reformele reale. Îi urăm bun venit în echipă și îl asigurăm că, alături de noi, va avea libertatea să-și exprime punctul de vedere, să lupte pentru o justiție corectă și să contribuie la construcția unei Moldove în care fiecare cetățean să se bucure de respect, dreptate și siguranță”, a transmis Marian Lupu.

Victor Micu a activat de-a lungul timpului în cadrul Judecătoriei Chișinău, sectorul Rîșcani, deținând funcții de judecător, vicepreședinte și, ulterior, președinte al instanței. Între anii 2014 și 2019 a deținut de două ori funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Pe 16 iulie 2019 a fost revocat revocat din funcția de președinte al CSM, dar și-a păstrat calitatea de membru al Consiliului.

În mai 2022, Autoritatea Națională de Integritate a emis un act de constatare privind încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către Victor Micu. Este vorba despre faptul că acesta, în calitate de membru CSM, a votat pentru sine însuși pentru acordarea gradului I de calificare. Nu i-au fost aplicate interdicții deoarece era la prima abatere de la lege.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: