Primele vaccinuri anti-COVID, întâmpinate la aeroport de Maia Sandu și ambasadorul României (LIVE)
Full Article 2 minutes read

Primele vaccinuri anti-COVID, întâmpinate la aeroport de Maia Sandu și ambasadorul României (LIVE)

În Republica Moldova au ajuns primele vaccinuri împotriva coronavirusului. Acestea au fost transportate din România cu o aeronavă SMURD. La aeroport au venit președinta țării Maia Sandu, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, precum și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

„A trebuit să lucrăm cu toții și mulțumesc tuturor celor implicați, mai ales în dialogul cu producătorii. Suntem foarte recunoscători României pentru acest vaccin. Multumim UE și așteptăm și următoarele doze de vaccin. Primele tranșe sunt foarte importante pentru că vor ține sănătoși medicii, iar ei ne vor putea ajuta pe noi. Mulțumesc personalului medical pentru tot ce fac, știu că este greu”, a declarat Maia Sandu și a îndemnat moldovenii să fie vigilenți să respecte regulile, ca să nu se infecteze.

Este vorba despre 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite ca ajutor umanitar de către România Republicii Moldova. Aceasta este primul lot din cele 200 000 de doze promise anterior de către președintele României Klaus Iohannis.

Tot ieri, platforma COVAX a confirmat că un lot de 14.400 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge la Chișinău în perioada 28 februarie – 3 martie.

De asemenea, pe 26 februarie, reprezentanții Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) au anunțat că a fost luată decizia de autorizare a trei vaccinuri anti-COVID: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca și Sputnik V.

În total, vor fi 3 etape de vaccinare, în funcție de disponibilitate vaccinului în Republica Moldova. La prima etapă vor fi vaccinați lucrătorii din instituțiile medico-sanitare, personalul din cadrul secțiilor de reanimare și terapie intensivă, personalul din cadrul secțiilor spitalicești cu specific de Covid-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: