UPDATE Primelele doze de vaccin anti-Covid, transportate la Chișinău cu o aeronavă SMURD (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

UPDATE Primelele doze de vaccin anti-Covid, transportate la Chișinău cu o aeronavă SMURD (VIDEO)

Cele 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite ca ajutor umanitar de către România Republicii Moldova, vor  fi aduse cu o aeronavă SMURD pe Aeroportul Internațional Chișinău, astăzi, 27 februarie, în jurul orei 14.00, se arată într-un comunicat publicat de Ambasada României în Republica Moldova.

UPDATE Premierul României Florin Cîțu a difuzat pe Facebook imagini cu pompierii români, care încarcă loturile cu vaccinuri într-o aeronavă SMURD.

Aeronava va fi întâmpinată de ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță și președinta țării, Maia Sandu.

Precizăm că este primul lot de vaccinuri anti-Covid care va ajunge în Republica Moldova. Anunțul despre transportarea serurilor la Chișinău a fost făcut, în ajun, de către premierul României Florin Cîțu.

Tot ieri, platforma COVAX a confirmat că un lot de 14.400 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge la Chișinău în perioada 28 februarie – 3 martie.

De asemenea, pe 26 februarie, reprezentanții Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) au anunțat că a fost luată decizia de autorizare a trei vaccinuri anti-COVID: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca și Sputnik V.

În total, vor fi 3 etape de vaccinare, în funcție de disponibilitate vaccinului în Republica Moldova. La prima etapă vor fi vaccinați lucrătorii din instituțiile medico-sanitare, personalul din cadrul secțiilor de reanimare și terapie intensivă, personalul din cadrul secțiilor spitalicești cu specific de Covid-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: