Prinţul Joachim al Belgiei a fost amendat cu 10 400 de euro pentru că a încălcat restricţiile de izolare
Full Article 2 minutes read

Prinţul Joachim al Belgiei a fost amendat cu 10 400 de euro pentru că a încălcat restricţiile de izolare

Prinţul Joachim al Belgiei a fost amendat cu 10 400 de euro pentru că a încălcat restricţiile de izolare. S-a întâmplat în timpul unei călătorii la Cordoba în mai, a anunţat miercuri subprefectura oraşului, scrie Agerpres, citând AFP.

Prinţul a recunoscut că a încălcat restricţiile în timpul unei călătorii în oraşul andaluz la sfârşitul lui mai, după ce site-ul de ştiri spaniol El Confidencial a dezvăluit informaţia.

Într-un raport al autorităţii de sănătate regională se semnala subprefecturii „o persoană care a călătorit din Belgia” şi „s-a întâlnit pe 26 mai cu prieteni şi apropiaţi într-o reşedinţă din Cordoba, în total 27 de persoane”, în contextul în care în regiune nu erau autorizate decât reuniunile de până la 15 persoane. La două zile după această reuniune, persoana în cauză a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus, potrivit aceluiaşi raport.

Prinţul „are la dispoziţie 15 zile pentru a contesta amenda”, a precizat subprefectura.

Spania a început în luna mai ieşirea treptată din izolare, care urmează să se încheie la sfârşitul lui iunie. Spania este printre ţările în care pandemia a făcut cele mai multe victime în lume, cu peste 27 000 de morţi.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: