Proces penal pe baza înregistrării video cu Dodon și Plahotniuc. Iurie Reniță, audiat în calitate de martor
Full Article 2 minutes read

Proces penal pe baza înregistrării video cu Dodon și Plahotniuc. Iurie Reniță, audiat în calitate de martor

Procuratura Anticorupție a inițiat un dosar penal în baza înregistrării video făcute publice de deputatul Platoformei Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță. Într-un mesaj publicat pe 16 iunie pe pagina sa de Facebook, parlamentarul anunță că a fost audiat, în calitate de martor de către procurorul de caz.

„Am reiterat solicitările ce se conțin în interpelarea mea din 21 mai 2020:
1. verificarea autenticității secvențelor video (2 secvențe cu un conținut absolut identic) în calitate de noi probe de corupție cu implicarea înalților demnitari de stat, fiind vorba de Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov;
2. coroborarea înregistrării video prezentate de către mine cu celelalte apărute anterior în spațiul public ;
3. existența unor probe noi pentru revizuirea hotărârii de casare a cazului de presupuse fapte de corupție, adoptată de Procuratura Anticorupție în luna martie și anunțată public pe 6 martie 2020”, a scris Iurie Reniță, cu referire la prima discuție pe care a avut-o cu procurorul de caz, Victor Cazacu.

Turațiile “kuliokului” iau amploare Urmare citației pe care am primit-o de la Procuratura Anticorupție am avut o primă…

Gepostet von Iurie Reniță am Dienstag, 16. Juni 2020

Amintim că deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță, a publicat pe 18 iunie noi imagini în care apare Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov. În imagini, fostul președinte al PDM îi oferă șefului statului o sacoșă cu un conținut necunoscut, iar Igor Dodon îi spune să îl transmită unui oarecare „Costea”, care, la rândul său, îl da lui „Cornel”:

Igor Dodon a declarat că imaginile sunt trucate și l-a acuzat pe Iurie Reniță că ar fi „un instrument politic și de manipulare” în mâinile lui Vladimir Plahotniuc.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: