Procuratura Generală a inițiat o cauză penală după ce în presă au apărut secvențe video de la audierea lui Platon
Full Article 1 minutes read

Procuratura Generală a inițiat o cauză penală după ce în presă au apărut secvențe video de la audierea lui Platon

Procuratura Generală a inițiat o cauză penală pe faptul „divulgării datelor urmăririi penale” și „amestecul în înfăptuirea urmăririi penale” după ce fragmentul unei înregistrări video de la audierea lui Veaceslav Platon a ajuns în mass-media din Republica Moldova, la 28 mai.

Prin ordonanța procurorului general, Alexandr Stoianoglo, investigațiile au fost puse în sarcina unui grup de urmărire penală care urmează să stabilească toate circumstanțele divulgării informațiilor și actelor procesuale din dosar, în vederea amestecului la efectuarea urmăririi penale.

De asemenea, a fost demarat și un control de serviciu pentru stabilirea circumstanțelor scurgerii în presă a materialelor cu caracter procesual penal, divulgate contrar intereselor urmăririi penale și neconform procedurilor legale.

Totodată, Procuratura Generală a anunțat că „va continua să depună toate eforturile pentru investigarea obiectivă a dosarelor vizând devalizarea sistemului bancar, indiferent de tentativele unora de a zădărnici acest proces ireversibil”.

Precizăm că fragmentul unei înregistrări video de la audierea lui Veaceslav Platon la Procuratura Generală a ajuns în presă. Imaginile sunt de la audierea lui Platon în dosarul penal preluat de DIICOT România, în care este vizat și Vladimir Plahotniuc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: