Procuratura Generală, îngrijorată de multiplele amânări privind examinarea recursului avocaților împotriva arestului lui Plahotniuc
Full Article 2 minutes read

Procuratura Generală, îngrijorată de multiplele amânări privind examinarea recursului avocaților împotriva arestului lui Plahotniuc

Procuratura Generală își exprimă, public, îngrijorarea în legătură cu amânarea ședințelor de la Curtea de Apel Chișinău privind examinarea recursului avocaților împotriva mandatului de arest a lui Vladimir Plahotniuc. 

„Amânările, despre care nu ne îngăduim a crede ca sunt intenționate, zădărnicesc eforturile organelor de drept în procesul investigării fraudei bancare”, se anunță într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Totodată, instituția notează că „lasă loc pentru interpretări și aprecieri ambigue poziția Curții de Apel Chișinău care a cincea oară consecutiv amână examinarea și luarea a unei decizii pe acest caz”.

Mai mult, „în contextul refuzului de ieri al instanței de apel de a sechestra averile de peste hotare ale învinuitului, se generează în societate falsa percepție că aflarea adevărului, tragerea la răspundere a tuturor beneficiarilor de pe urma devalizării sistemului bancar național și recuperarea prejudiciului cauzat, nu sunt o prioritate a justiției din Republica Moldova”, se mai anunță în mesajul Procuraturii Generale.

În acest sens, Procuratura Generală notează că după ce va obține decizia Curții de Apel Chișinău, toate materialele ce-l vizează pe Vladimir Plahotniuc vor fi expediate autorităților competente ale Statelor Unite ale Americii pentru a-l extrăda.

Amintim că, Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „pălare de bani”, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: