Procuratura Sângerei a finalizat urmărirea penală în dosarul „verde de briliant”. Cavcaliuc, citat pentru a fi pus sub învinuire
Full Article 2 minutes read

Procuratura Sângerei a finalizat urmărirea penală în dosarul „verde de briliant”. Cavcaliuc, citat pentru a fi pus sub învinuire

Președintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, a fost citat la Procuratura raionului Sângerei pentru a fi pus sub învinuire și informat despre finalizarea urmăririi penale în dosarul „verde de briliant”, cu ulterioara trimitere a dosarului în judecată. Informația a fost confirmată pentru NM de către Maria Vieru, reprezentata Procuraturii Generale.

Potrivit sursei citate, Cavcaliuc a refuzat să se prezinte, motivând că s-a înregistrat în cursa electorală în calitate de candidat la funcția de deputat și în conformitate cu art.51 din Codul electoral a solicitat suspendarea tuturor activităților procesuale în privința sa, până la finalizarea alegerilor.

În acest context, Procuratura raionului Sângerei a solicitat consimțământul Comisiei Electorale Centrale (CEC) pentru tragerea lui Cavcaliuc, împreună cu alți patru colegi implicați în dosarul „verde de briliant” la răspundere penală, aplicarea măsurilor preventive și deferirea cauzei penale justiției. Prin urmare, ieri, 20 mai, CEC a decis că pentru finalizarea urmăririi penale pe acest caz nu este nevoie de consimțământul CEC deoarece activitățile procesuale au fost realizate până la înregistrarea partidului PACE și a listei candidaților la CEC.

Amintim că pe 6 aprilie, în jurul orei 18.00, trei reprezentanți ai Partidului PACE în comun cu preşedintele oficiului teritorial al aceluiași partid au mers la domiciliul lui Tudor Tutunaru, vicepreședintele raionului Sângerei. Aflându-se la intrare în gospodăria acestuia, l-au stropit cu verde de briliant, provocându-i arsuri de gradul I și II la ambii ochi. Aceștia și-au motivat acțiunile prin faptul că Tutunaru s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19 și nu a dat posibilitatea medicilor să se vaccineze.

Pe 22 aprilie, Procuratura Generală a anunțat că Gheorghe Cavcaliuc a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit pentru două capete de acuzare în dosarul „verde de briliant”: „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: