procuratura
Максим Андреев, NewsMaker

Procurori de serviciu și lucru de la distanță. Procuratura Generală va activa după un regim special, începând cu 30 martie

Zilele de 30 martie – 3 aprilie se declară zile de odihnă pentru angajații Procuraturii Generale. Această măsură a fost adoptată în contextul deciziei luate de Comisia Situații Excepționale, prin care bugetarii vor sta acasă timp de o săptămână pentru a evita răspândirea infecției COVID-19. Cu toate acestea, procurorii-șefi ai procuraturilor teritoriale şi specializate vor activa de la domiciliu. 

Astfel, potrivit unui ordin semnat de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, în această perioadă procurorii-șefi ai procuraturilor teritoriale şi specializate:

– vor asigura activitatea procuraturii, de regulă, de la domiciliu, utilizând mijloacele de comunicare la distantă;
– vor desemna câte un procuror care, în caz de adresare a cetățenilor sau a organului de urmărire penală, se va deplasa la serviciu pentru efectuarea acțiunilor procesuale necesare şi care nu suferă amânare;
– vor asigura plasarea în loc vizibil la intrarea în edificiul procuraturii a datelor de contact ale procurorului de serviciu;
– vor coordona şi dispune, în funcție de volumul de lucru sau alte situații de urgenţă, rotația sau, după caz, substituirea procurorilor desemnați de serviciu;
– vor comunica cu procurorii desemnați de serviciu exclusiv prin mijloace electronice de comunicare, fiind evitat contactul direct;
– vor verifica dotarea procurorilor de serviciu cu echipament de protecție (măști şi mănuși).

De asemenea, adjuncții procurorului general şi, la indicaţia lor, şefii de subdiviziuni ai Procuraturii Generale, vor asigura activitatea Procuraturii pe domeniile de activitate, de regulă, de la domiciliu, utilizând mijloacele electronice de comunicare.

Precizăm că recuperarea zilelor de odihnă, se va realiza în modul stabilit de guvern, după ridicarea stării de urgență.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Максим Андреев/NewsMaker

MAE: Plahotniuc nu are pașaport diplomatic moldovenesc valabil

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a comunicat că oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc, care a fost arestat în Grecia, nu deține niciun pașaport diplomatic valabil emis de autoritățile Republicii Moldova. Precizare vine în contextul informațiilor poliției elene despre perchezițiile în vila în care se ascundea Plahotniuc, în care au fost găsite 17 pașapoarte false din diferite țări.

Vladimir Plahotniuc în prezent, nu deține un pașaport diplomatic valabil emis de autoritățile Republicii Moldova. Pașaportul i-a fost anulat imediat după încetarea mandatului de deputat și radiat din evidențele ministerului, conform procedurilor legale. Autoritățile competente, naționale și internaționale, au fost informate în mod corespunzător”, a transmis MAE.

Amintim că, pe 22 iulie, oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc a fost reținut în Grecia. Presa a scris că, împreună cu Plahotniuc, a mai fost reținut ex-deputatul Constantin Țuțu, considerat omul de încredere al oligarhului. Informația nu a fost, însă, confirmată oficial de autoritățile din Republica Moldova.

Potrivit presei, Plahotniuc și Țuțu locuiau de mai mult timp într-o vilă luxoasă din sudul Atenei. Poliția greacă a percheziționat deja locuința, unde a depistat aproximativ 155 000 de euro, 17 pașapoarte false din diverse state, telefoane mobile și computere, precum și câteva ceasuri de lux. De asemenea, oamenii legii au confiscat un automobil marca Skoda Kodiaq, folosit de Plahotniuc pentru deplasări.

Pe 23 iulie, Procuratura Generală a Republicii Moldova a comunicat, cu referire la datele autorităților elene, că Plahotniuc a fost plasat în arest preventiv pentru 40 de zile. În ajun, Ministerul Justiției al Republicii Moldova a anunțat deja că a demarat procedurile de extrădare.

Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, atunci când democrații au pierdut puterea. Oligarhul, care se afla în urmărire internațională, este învinuit în țara noastră de comiterea mai multor infracțiuni, printre care: crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie în proporții deosebit de mari, precum și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Pe de altă parte, Constantin Țuțu este vizat într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogăţirii ilicite, în perioada anilor 2014 – 2018. Ca și Plahotniuc, Țuțu se afla în lista persoanelor date în căutare internațională.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: