Procurorii anticorupție au efectuat percheziții în dosarul fraudei bancare. Ar fi vizat și Dorin Drăguțanu
Full Article 2 minutes read

Procurorii anticorupție au efectuat percheziții în dosarul fraudei bancare. Ar fi vizat și Dorin Drăguțanu

Procurorii Anticorupție au efectuat ieri, 12 decembrie, percheziții în dosarul penal privind frauda bancară. Informația a fost confirmată de ofiețerul de presă al instituției, Emil Gaitur, care a precizat că au fost vizate 9 adrese de domiciliu ale persoanelor care figurează în dosar. Numele acestora nu a fost făcut public, însă ar fi vorba de un fost guvernator al Băncii Naționale, precum și de persoane care au deținut funcții de răspundere la Victoriabank.

Potrivit Ziarului de Gardă, ar fi vizați fostul guvernator Dorin Drăguțanu, ex-președinta „Victoribank”, Natalia Politov, dar și nepotul lui Mihai Ghimpu, Corneliu Ghimpu, fost prim-vicepreședinte al „Victoriabank”.

Dintre acestea, 8 persoane au fost recunoscute ca bănuite de escrocherie în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat, precum și de spălare de bani în interesul aceluiași grup, în proporții deosebit de mari.

În rezultatul perchezițiilor, oamenii legii au ridicat mijloace tehnice, înscrisuri, documente relevante cauzei, precum și mijloace bănești.

Dacă vor fi găsite vinovate, potrivit legii, pentru infracțiunea de escrocherie bănuiții riscă de la 8 la 15 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

În cazul spălării banilor, astfel de fapte se pedepseşte cu amendă în mărime de la 67500 la 117500 de lei sau cu până la 5 ani de închisoare, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

În cazul persoanei juridice, amenda prevăzută constituie de la 400 de mii la 550 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: