Procurorii cer 30 de zile de arest pentru Viorel Morari. Procesul de judecată a început
Full Article 2 minutes read

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru Viorel Morari. Procesul de judecată a început

Judecătorii urmează să decidă, astăzi, 13 ianuarie, demersul procurorilor privind plasarea în arest pentru 30 de zile a șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Informația a fost confirmată pentru NM de către purtătorul de cuvânt al instituției, Emil Gaitur. Cazul este examinat de Judecătoria Chișinău cu sediul la Ciocana. Procesul de judecată a început la ora 10.00. NM va reveni cu informații. 

Emil Gaitur a precizat că sâmbătă, 11 ianuarie, Viorel Morari a fost pus sub învinuire pentru abuz în serviciu și fals în acte publice, după care a fost audiat în această calitate.

Anterior, în aceeași zi, a avut loc examinarea cererilor lui Viorel Morari de recuzare a procurorilor Renata Anici, Vladislav Căruceru, Carolina Vidrașcu care fac parte din grupul care exercită urmărirea penală în această cauză.

Procuratura a respins toate 3 cereri ca nefondate. Potrivit reprezentanților instituției, au fost examinate materialele cauzelor la care a făcut trimitere Viorel Morari, în care s-ar fi pretins că au fost implicați primii doi procurori – ambele gestionate de procurorul din Procuratura Anticorupție, G. Niculiță – și a fost constatată inexistența informațiilor sau probelor relevante ori concludente ce ar confirma implicarea acestora în acțiunile vizate.

Totodată, Procuratura Generală infirmă declarațiile lui V. Foltea, apărătorul lui Morari, precum că învinuirea ar fi ambiguă și neclară. Reprezentanții instituției consideră ordonanța emisă de procuror „conformă cerințelor Codului de procedură penală, poziția apărării fiind subiectivă, care încearcă să inducă opinia publică în eroare, utilizând în acest sens forța mediatică”, se mai arată în declarația Procuraturii Generale.

Amintim că Viorel Morari a fost reținut vineri, 10 ianuarie. Acesta a fost acuzat de „abuz în serviciu” și „fals în acte publice”.