Procurorii solicită arest pentru ex-directorul „Metalferos”
Full Article 2 minutes read

Procurorii solicită arest pentru ex-directorul „Metalferos”

După ce săptămâna trecută procurorii au dispus punerea sub învinuire a lui Vlad Plahotniuc și au solicitat arestarea acestuia, la 08 noiembrie curent, procurorii au înregistrat la Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana, demersul de aplicare a arestului preventiv pe un termen de 30 zile și în privința ex-directorului SA „Metalferos”. În următoarele zile, magistrații urmează să se expună asupra demersului înaintat de către procurori.

Astfel,  ex-directorul S.A. „Metalferos”, este învinuit că, în complicitate cu Vlad Plahoniuc și alte persoane învinuite pe caz, au creat și au condus o organizație criminală, prin intermediul căreia au dobândit ilicit mijloace financiare în proporții deosebit de mari, pe care ulterior în scopul de a-i tăinui sau a deghiza originea ilicită a lor au fost convertiți sau transferați prin diferite modalități.

Potrivit Procuraturii generale, ex-directorului SA „Metalferos” i se impută „crearea și conducerea unei organizații criminale!, „escrocherie în proporții deosebit de mari” și „spălare de bani, săvârșită de o organizație criminală și în proporții deosebit de mari”.

Concomitent, procurorii au dispus inițierea investigațiilor în vederea căutării ex-directorului SA „Metalferos”, care la moment se eschivează de a se prezenta în fața procurorilor.

Menționăm că, la moment, în cadrul cauzei penale vizate supra, se efectuează mai multe acțiuni de urmărire penală pentru asigurarea investigării complete, obiective și sub toate aspectele a circumstanțelor cazului sesizat.

Amintim că pe 13 octombrie, Igor Cujba a demisionat din funcția de director general al S.A. „Metalferos”. Într-un comunicat acesta a menționat că mandatul său a fost dificil, întrucât în momentul în care a preluat conducerea activității întreprinderii, aceasta se afla în blocaj. Potrivit acestuia, în prezent, „Metalferos” are un profit net de aproape 54 mln de lei. Igor Cujbă nu a precizat motivele demisiei sale.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: