Procurorii vor cere repetat ca Dodon să fie transferat în izolator dacă încalcă condițiile arestului la domiciliu
Full Article 2 minutes read

Procurorii vor cere repetat ca Dodon să fie transferat în izolator dacă încalcă condițiile arestului la domiciliu

Procurorii îl vor monitoriza pe fostul președinte Igor Dodon și, în cazul în care acesta încalcă condițiile arestului la domiciliu, vor c înainta un demers pentru înlocuirea măsurii din arest la domiciliu în arest preventiv. Afirmațiile au fost făcute de procurorul Petru Iarmaliuc pe 31 mai, după ședința Curții de Apel, care a menținut decizia primei instanțe.

El a menționat că va lucra la acest caz pentru a-l aduce în instanță cât mai curând posibil. Iarmaliuc a mai spus că a atașat cazului noi dovezi care ar putea servi drept bază pentru arestare.

Totodată, acesta a mai spus că că unul dintre judecători a avut o opinie separată.

Iarmaliuc a comentat și declarațiile lui Dodon, care a spus că procurorul nu are experiența necesară.

„Da, eu nu poate nu am experiență în a fi corupt, în a lua bani, în a hotărî întrebări. Sunt un procuror tânăr care nu a activat în alte regimuri. Noi trebuie să vorbim despre integritate și profesionalism, operativitate, celeritate, asigurarea tuturor garanțiilor privind dreptul la un proces echitabil”, a apus Iarmaliuc.

Amintim că Dodon rămâne în continuare în arest la domiciliu. Magistrații Curții de Apel au respins recursul procurorilor de a-l plasa în Penitenciarul nr. 13, dar și pe cel al avocaților, care cereau eliberarea lui Dodon sub control judiciar.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: