Procurorul general interimar a solicitat CSM să permită reținerea a doi judecători (UPDATE)
Full Article 2 minutes read

Procurorul general interimar a solicitat CSM să permită reținerea a doi judecători (UPDATE)

Procurorul general interimar Dumitru Robu s-a adresat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu solicitarea de a permite inițierea urmăririi penale a doi judecători. Este vorba inclusiv despre percheziții și reținerea magistraților. CSM examinează solicitarea cu ușile închise, în cadrul ședinței din 16 noiembrie.

Numele celor doi judecători nu au fost precizate.

UPDATE (9:45) CSM a aprobat sesizarea lui Dumitru Robu cu privire la unul dintre judecători.

„Se eliberează acordul pentru efectuarea urmăririi penale, de percheziție, reținere”, a dat citire deciziei Dorel Musteață, președintele interimar al CSM.

În ceea ce privește al doilea magistrat, solicitarea urmează să fie examinată de către Inspecția Judiciară.

UPDATE (10:28) Potrivit surselor ZdG, magistratul în privința căruia CSM a eliberat acordul pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală este judecătorul de la Curte de Apel Bălți Alexandru Gheorghieș, care este învinuit de îmbogățire ilicită.

***

Săptămâna trecută, pe 9 noiembrie, Robu a solicitat CSM să permită desfășurarea perchezițiilor în ceea ce o privește pe judecătoarea Tatiana Avasiloaie. Magistratul este cercetat într-o cauză penală pornită pentru îmbogățire ilicită. Potrivit materialelor acumulate, se constată existența unei diferențe substanțiale între veniturile obținute și cheltuielile efectuate de circa 1 268 450 lei, admise de către judecător.

De asemenea, perchezițiile au continuat și pe parcursul zilei de 10 noiembrie, atunci când procurorii anticorupție au descins și la bunul imobil la care o rudă a magistratului a fost împuternicită prin procură să aibă acces și să-l administreze.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: