Procurorul Ion Munteanu, mai aproape de fotoliul de judecător al CSJ. Raportul de evaluare etică și financiară, aprobat de CSM
Full Article 1 minutes read

Procurorul Ion Munteanu, mai aproape de fotoliul de judecător al CSJ. Raportul de evaluare etică și financiară, aprobat de CSM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) anunță că a aprobat Raportul Comisiei de evaluare externă al procurorului general interimar, Ion Munteanu, la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Decizia a fost luată pe 15 aprilie.

„Ion Munteanu este candidatul, care a promovat evaluarea externă a integrității etice și financiare și a fost acceptat de CSM. Conform concluziilor Raportului, Comisia a conchis, în unanimitate, că Ion Munteanu corespunde criteriilor de integritate etică și financiară identificate în Legea nr. 65/2023”, anunță CSM.

Până în prezent, CSM a aprobat 10 rapoarte ale Comisiei de evaluare externă din 15 recepționate.

Cine este procurorul Ion Munteanu?

În 2021, Ion Munteanu a fost numit în funcția de șef-adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție, printr-o hotărâre aprobată de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

În octombrie 2022, președinta Republicii Moldova Maia Sandu a semnat decretul prin care Ion Munteanu a preluat funcția de procuror general interimar. Candidatura acestui a fost propusă atunci de CSP.

Munteanu activează în cadrul sistemul procuraturii din 2006.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: