Procurorul Mircea Roșioru a fost audiat în dosarul în care este vizat Alexandr Stoianoglo
Full Article 2 minutes read

Procurorul Mircea Roșioru a fost audiat în dosarul în care este vizat Alexandr Stoianoglo

Mircea Roșioru, fostul adjunct al procurorului general suspendat, a fost audiat în dosarul în care este vizat Alexandr Stoianoglo. Informația a fost confirmată pentru NM, pe 21 octombrie, de reprezentanții Procuraturii Anticorupție. Aceștia nu au precizat ce statut procesual are Roșioru.

În presă a apărut informația că Roșioru are statutul de bănuit în dosarul în care este vizat Stoianoglo. Contactați de NM, reprezentanții Procuraturii Anticorupție au confirmat doar informația privind audierea lui Roșioru.

„Nu putem dezvălui informația cu privire la statutul său procesual și despre mărturiile pe care le-a depus. În prezent, continuă acțiunile procesuale”, au precizat reprezentanții instituției.

***

Mircea Roșioru a demisionat din funcția de adjunct al procurorului general. Acesta a fost suspendat din funcție în același timp cu Alexandr Stoianoglo, care este vizat într-un proces penal. Informația a fost confirmată pentru NM de către Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii Generale, pe 18 octombrie.

Anterior, și-au anunțat demisia procurorii Iurie Perevoznic, Ion Caracuian și Serghei Gavajuc.

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat fin funcția de procuror general, iar pe numele său a fost inițiat un proces penal pe 4 capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. Pe 8 octombrie, la expirarea termenului de 72 de ore de la reținerea sa, judecătorii au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu. Stoianoglo susține că nu există probe împotriva sa și că dosarul ar fi unul politic. Pe 15 octombrie, acesta a menționat că sistemul este părăsit de procurori adevărați”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: