Procurorul-șef european, Laura Codruța Kövesi, vine astăzi la Chișinău
Full Article 1 minutes read

Procurorul-șef european, Laura Codruța Kövesi, vine astăzi la Chișinău

Procurorul-șef european, Laura Codruța Kövesi, întreprinde o vizită la Chișinău în perioada 11 – 14 iulie curent. Informația a fost confirmată anterior pentru NM de Delegația UE la Chișinău.  Kövesi urmează să aibă întrevederi cu conducerea Republicii Moldova, a instituțiilor din domeniul justiției și cu reprezentanți ai societății civile. Vizita procurorului-șef european este organizată de Delegația UE în Republica Moldova.

Laura Cotruța Kövesi va fi însoțită de Marius Bulancea, șef Unitate Operațiuni și Sprijin Colegiului, Parchetul European (EPPO).

Laura Codruța Kövesi ocupă, din septembrie 2019, funcția de procuror-șef al Parchetului European, pe o perioadă de 7 ani.

Din 2013 până în 9 iulie 2018, ea a ocupat funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România. Sub conducerea Laurei Kövesi, în calitate de șefă a DNA, procurorii români au descoperit cazuri grave de corupție, iar mai mulți demnitari au ajuns după gratii.

La data numirii, în 2006, Kövesi a fost prima femeie și cel mai tânăr procuror general din istoria României. Ea este, de asemenea, după decembrie 1989, singurul procuror general care și-a dus mandatul până la capăt.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: