Procurorul-șef european, Laura Codruța Kövesi, vine astăzi la Chișinău
Full Article 1 minutes read

Procurorul-șef european, Laura Codruța Kövesi, vine astăzi la Chișinău

Procurorul-șef european, Laura Codruța Kövesi, întreprinde o vizită la Chișinău în perioada 11 – 14 iulie curent. Informația a fost confirmată anterior pentru NM de Delegația UE la Chișinău.  Kövesi urmează să aibă întrevederi cu conducerea Republicii Moldova, a instituțiilor din domeniul justiției și cu reprezentanți ai societății civile. Vizita procurorului-șef european este organizată de Delegația UE în Republica Moldova.

Laura Cotruța Kövesi va fi însoțită de Marius Bulancea, șef Unitate Operațiuni și Sprijin Colegiului, Parchetul European (EPPO).

Laura Codruța Kövesi ocupă, din septembrie 2019, funcția de procuror-șef al Parchetului European, pe o perioadă de 7 ani.

Din 2013 până în 9 iulie 2018, ea a ocupat funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România. Sub conducerea Laurei Kövesi, în calitate de șefă a DNA, procurorii români au descoperit cazuri grave de corupție, iar mai mulți demnitari au ajuns după gratii.

La data numirii, în 2006, Kövesi a fost prima femeie și cel mai tânăr procuror general din istoria României. Ea este, de asemenea, după decembrie 1989, singurul procuror general care și-a dus mandatul până la capăt.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: