Procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pe cazul Stoianoglo a oferit detalii despre ultimele acțiuni de urmărire penală efectuate. Potrivit acestuia, au fost audiați alți doi martori, iar în urma perchezițiilor în biroul procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo au fost ridicate mai multe agende, documente și înscrisuri.
Procurorul Victor Furtună a menționat că, în cadrul cauzei penale ce îl vizează pe procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, în toată această perioadă de timp, au fost efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală.
„Au fost audiate 2 persoane în calitate de martori, declarațiile cărora în cumulul cu celelalte probe administrate, vin să confirme învinuirea înaintată. A fost efectuată cercetarea la fața locului în biroul de serviciu a dlui Alexandr Stoianoglo, care a durat mai mult de 5 ore, în cadrul căreia au fost ridicate 3 agende, documente și înscrisuri de peste 2000 file. Au fost examinate parțial agendele, actele și înscrisurile ridicate în rezultatul cercetării la fața locului”, comunică Furtună.
De asemenea, a fost efectuată cercetarea unui dispozitiv electronic de comunicare, cu participarea specialistului, fiind stabilite probe pertinente cauzei penale. La fel, a fost efectuată expertiza inginero-tehnică a unui dispozitiv electronic de comunicare.
„Procurorii de caz în continuare întreprind toate măsurile necesare prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă a circumstanțelor cauzei în vederea stabilirii adevărului, iar la emiterea cărorva decizii procesuale în privința lui Alexandr Stoianoglo și persoanele acțiunile cărora fac obiect a urmăririi penale, vom reveni cu detalii suplimentare”, a mai menționat Victor Furtună.
În prezent, procurorul general suspendat se află în arest la domiciliu. Stoianoglo a fost reținut pentru 72 de ore în urma unor percheziții efectuate la biroul său de la PG și la domiciliu. În privința acestuia sunt mai multe capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. Pe 8 octombrie, la expirarea termenului de 72 de ore de la reținerea sa, judecătorii au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu. Stoianoglo susține că nu există probe împotriva sa și că dosarul ar fi unul politic.