Profesori din Găgăuzia, Taraclia și Bălți își vor perfecționa limba română la 3 universități din România
Full Article 2 minutes read

Profesori din Găgăuzia, Taraclia și Bălți își vor perfecționa limba română la 3 universități din România

57 de profesori de limba română din Găgăuzia, raionul Taraclia și municipiul Bălți vor participa la cursuri de perfecționare a limbii române, în România. Cursurile vor avea loc în perioada 16 iunie-10 iulie la trei universități, din Suceava, Timișoara și Brașov. Acestea sunt organizate cu suportul Ministerului român al Educației. Pe parcursul anului curent vor beneficia de instruiri, în România, alte două grupuri de cadre didactice din Republica Moldova. Următorul grup va merge la cursuri la mijlocul lunii iulie.

Cursurile sunt organizate la inițiativa Ministerului Educației și Cercetării din Republica Moldova și a Ambasadei României la Chișinău, cu suportul Ministerului român al Educației.

„Ne bucurăm că interesul pentru limba română crește în regiunile compact populate de minoritățile etnice. (…) Prin participarea la cursuri în România, veți avea ocazia nu doar să vă perfecționați abilitățile lingvistice, ci și să descoperiți noi metode și practici pedagogice pe care le veți putea aplica în școlile unde predați”, a declarat ministrul Educației Dan Perciun.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcan, a menționat că cei 57 de profesori fac parte din primul grup care va merge la cursuri de perfecționare în România. Potrivit diplomatului, pe parcursul anului curent vor beneficia de instruiri încă două grupuri de cadre didactice.

„Lucrăm de asemenea la un proiect sprijinit de Ministerul Educației de la București, care să se adreseze nu doar profesorilor de limba și literatura română, ci și profesorilor care predau sau doresc să predea alte materii în limba română”, a comunicat ambasadorul.

Potrivit Ministerului Educației, cursurile de limba română se vor desfășura în perioada 16 iunie-10 iulie la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea Transilvania din Brașov. Următorul grup de profesori din Republica Moldova, 50 de cadre, va merge la cursuri în România la mijlocul lunii iulie.

Ministerul Educației a raportat că în sistemul educațional al Republicii Moldova sunt încadrați circa 900 de profesori de limba română care predau în 255 de școli alolingve.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: