Program prelungit în cadrul preturilor din Chișinău, pentru persoanele care vor să depună declarațiile de ședere
Full Article 2 minutes read

Program prelungit în cadrul preturilor din Chișinău, pentru persoanele care vor să depună declarațiile de ședere

Comisia Electorală Centrală a agreat cu Primăria municipiului Chișinău prelungirea graficului de muncă al registratorilor din cadrul Preturilor de sector, până la ora 19.00, pentru a oferi posibilitatea solicitanților să depună declarațiile de ședere.

Necesitatea vine în contextul sesizărilor din partea cetățenilor cu drept de vot, despre faptul că, din cauza graficului standard de muncă al registratorilor din cadrul Preturilor de sector, până la ora 17.00 inclusiv, alegătorii, încadrați în câmpul muncii, nu reușesc să depună declarațiile respective.

Comisia Electorală Centrală precizează că, în conformitate cu prevederile legale electorale, persoanele cu drept de vot care, după ultima participare la alegeri, și-au schimbat locul de ședere sunt în drept, cel târziu cu 30 de zile înainte de următoarele alegeri, să-și declare locul nou de ședere la organul administrației publice locale, pentru a putea fi înscrise în lista de alegători la secția de votare corespunzătoare locului de ședere.

În cazul alegerilor prezidențiale, care vor avea loc pe 1 noiembrie, termenul limită este 1 octombrie, inclusiv.

Amintim că alegerile prezidențiale sunt planificate pentru 1 noiembrie. Deocamdată, doar Renato Usatîi, Andrei Năstase și Tudor Deliu au fost înregistrați de CEC în calitate de candidați oficiali.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: