Proiectul conceptului de modernizare a Pieței Centrale a fost definitivat. Este inclus pe ordinea de zi a ședinței CMC
Full Article 2 minutes read

Proiectul conceptului de modernizare a Pieței Centrale a fost definitivat. Este inclus pe ordinea de zi a ședinței CMC

Proiectul conceptului de modernizare a Pieței Centrale a fost definitivat și este inclus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului municipal Chișinău din 11 august.

Potrivit Primăriei Chișinău, conceptul de modernizare propune o abordare complexă de îmbunătățire a infrastructurii zonei de comerț, inclusiv pentru facilitarea accesului persoanelor cu mobilitate redusă, crearea condițiilor decente de muncă pentru comercianți, asigurarea condițiilor sanitare, antiepidemiologice și antiincendiare corespunzătoare pentru toți vizitatorii pieței, pentru personalul angajat și comercianți.

Modernizarea Pieței Centrale include lucrări ce vor fi realizate etapizat, pe următoarele sectoare: fructe, legume, sectorul angro și cel meșteșugăresc.

De asemenea, urmează a fi renovate gheretele din blocuri, vor fi amenajate blocuri sanitare în toate sectoarele pieței, va fi amenajat punctul medical și va fi construit pavilionul „Pește” în sectorul de rădăcinoase,

În contextul modernizării pieței se prevede amenajarea parcărilor pentru vizitatori, în adiacentul spațiului de comerț (pe străzile Tighina şi Armenească), reamenajarea Pieței avicole din str. Cărbunari și elaborarea unei platforme online (magazin online, sistem universal de evidență).

Primăria Chișinău menționează că proiectul conceptului de modernizare a Pieței Centrale este elaborat în beneficiul locuitorilor capitalei, pentru asigurarea accesului la produse și servicii de calitate, inclusiv pentru persoanele cu mobilitate redusă. De asemenea, modernizarea zonei de comerț are ca scop dezvoltarea unui potențial punct de atracție turistică a orașului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: