Proiectul de lege cu privire la alocarea unui teren de 20 ha pentru deșeuri a fost exclus din agenda de azi a Parlamentului
Full Article 2 minutes read

Proiectul de lege cu privire la alocarea unui teren de 20 ha pentru deșeuri a fost exclus din agenda de azi a Parlamentului

Proiectul de lege care prevede aprobarea Listei unităților ale căror terenuri destinate agriculturii rămân în proprietatea statului a fost retras de autori de pe ordinea de zi. De menționat că înaintea ședinței Parlamentului, primarul municipiului Chișinău și deputatul neafiliat Gaik Vartanean au declarat că proiectul prevede construirea unei gunoiști în raza municipiului Chișinău, în imediata adiacentă a localităților Stăuceni, Tohatin și sectoarele orașului Râșcani și Ciocana. 

La ședința Parlamentului, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Radu Mudreac a propus excluderea proiectului.

„Nu am înțeles nici noi ce se prevede acolo, dar se discută despre stocarea gunoiștii. Noi credem că un astfel de proiect trebuie să vină din partea Guvernului, un proiect cu studii de evaluare de mediu și alte nuanțe. Credem că e un proiect în grabă. Pentru a nu-l pune în discuție, facem și o solicitare față de autor să-l retragă”,a menționat parlamentarul.

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate, care este autorul proiectului Ina Coșeru a spus că „proiectul este întârziat, nu este în grabă pentru că Republica Moldova se îneacă în deșeuri”.

„Dar pentru a îmbunătăți proiectul de lege, eu propun să-l scoatem de pe ordinea de zi și să mai lucrăm la el”, a declarat parlamentara.

„În cazul în care autorul solicită lucrul acesta, nu este nevoie de supus votului. Proiectul, la solicitarea autorului, a fost retras de pe ordinea de zi”, a conchis președintele Parlamentului Igor Grosu.

***

Primarul municipiului Chișinău și deputatul neafiliat Gaik Vartanean au solicitat parlamentarilor, în dimineața zilei de 2 februarie, excluderea de pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului a proiectului de lege care prevede modificarea anexei la Legea nr.668/1995 pentru aprobarea Listei unităților ale căror terenuri destinate agriculturii rămân în proprietatea statului.

Potrivit lui Ceban și Vartanean, proiectul prevede construirea unei gunoiști în raza municipiului Chișinău, în imediata adiacentă a localităților Stăuceni, Tohatin și sectoarele orașului Râșcani și Ciocana.


Подписывайтесь на наш Telegram-канал @newsmakerlive. Там оперативно появляется все, что важно знать прямо сейчас о Молдове и регионе.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: