Promo-LEX: Cetățeanul Republicii Moldova, Constantin Mamontov, reținut în regiunea transnistreană, a fost eliberat
Full Article 3 minutes read

Promo-LEX: Cetățeanul Republicii Moldova, Constantin Mamontov, reținut în regiunea transnistreană, a fost eliberat

Cetățeanul Republicii Moldova, Constantin Mamontov, care ar fi fost reținut ilegal de către pretinșii grăniceri transnistreni pe data de 31 august 2020, a fost eliberat pe 12 septembrie 2020. Anunțul a fost făcut de către Misiunea de Observare Promo-LEX, pe 13 septembrie. Anterior, misiunea anunța că timp de mai multe zile nu se cunoștea nimic despre locul aflării acestuia.

Potrivit Promo-LEX, Constantin Mamontov a fost ținut în 2 locuri de detenție: prima zi a fost deținut într-un subsol din apropierea postului de control unde a fost reținut (Broșteni), iar alte 12 zile în subsolul ”miliției” din or. Camenca. Reținerea inițială a acestuia a avut loc într-o presupusă cauză penală pornită în 2015 în care Mamontov era învinuit și dat în căutare pentru furtul a 3 iepuri.

Fiind transferat la Camenca, bărbatul a fost adus în fața unui pretins judecător al or. Camenca, care a decis să îl elibereze. Însă pentru că era ora 21:00, colaboratorii miliției or. Camenca i-au interzis să plece, astfel a fost deținut pentru o altă zi.

La 2 septembrie, acesta a fost eliberat din subsolul miliției or. Camenca. Însă, la aproximativ 20 minute după eliberare, a fost reținut de către colaboratorii miliției or. Camenca pentru un presupus caz de huliganism și aflarea în stare de ebrietate în loc public. Promo-LEX mai scris că Mamontov a fost adus în mod repetat în fața unui judecător al or. Camenca, care a decis reținerea lui pentru alte 9 zile. Potrivit lui Constantin Mamontov, în această perioadă a fost eliberat de 3 ori, și de 3 ori a fost reținut imediat de către colaboratorii miliției or. Camenca pentru diverse motive formale.

Aparent, dacă reținerea inițială a fost efectuata în baza unui pretins dosar penal din anul 2015 pentru furtul a 3 iepuri, ulterior acestă detenție s-a transformat într-o răzbunare a colaboratorilor de miliției din or. Camenca pentru condamnarea la 5 august 2020 a fostului lor coleg, la 15 ani de detenție, pentru răpirea și torturarea lui Constantin Mamontov și a concubinei sale în aprilie 2015. Mai multe detalii găsiți aici.

Când a fost eliberat la 12 septembrie, de frică să nu fie reținut din nou, Constantin a fugit printre case și a trecut înot râul Nistru, ajungând acasă în raionul Florești.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: