Promovau mesaje fasciste și negau Holocaustul. Un bărbat și un minor din Chișinău, în atenția SIS și Procuraturii
Full Article 1 minutes read

Promovau mesaje fasciste și negau Holocaustul. Un bărbat și un minor din Chișinău, în atenția SIS și Procuraturii

Un bărbat în vârstă de 34 de ani și un băiat de 17 ani sunt suspectați că ar fi promovat, în decursului anului 2023, mesaje fasciste și antisemite și că ar fi negat Holocaustul, pe un canal de Telegram. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță destructurarea activității grupului infracțional, în comun cu Serviciul de Informații și Securitate.

Potrivit PCCOCS, suspecții sunt din Chișinău. Mai mult, adolescentul ar proveni dintr-o familie de juriști.

„Suspecții erau susținători activi ai ideologiei promovate pe internet, inclusiv în contextul conflictului armat israeliano-palestinian actual, și sunt pasionați de literatură la subiectul negării Holocaustului”, anunță PCCOCS.

Potrivit sursei citate, pe acest caz a fost pornit un dosar penal. După ce suspecții au fost citați la procuratură, canalul de Telegram a fost șters, se arată în comunicatul citat.

PCCOCS precizează că investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: