Protest cu cratițe și linguri, la Ministerul Protecției Sociale. Socialiștii și comuniștii au criticat indexarea pensiilor cu 6%
Full Article 2 minutes read

Protest cu cratițe și linguri, la Ministerul Protecției Sociale. Socialiștii și comuniștii au criticat indexarea pensiilor cu 6%

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a ieșit, din nou, în stradă, pe 27 martie, pentru a protesta față de politicile promovate de guvernare. De această dată, ei au pichetat sediul Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Mulțimea a cerut demisia guvernării și a președintei Maia Sandu, după ce Guvernul a aprobat, în ajun, indexarea pensiei, de la 1 aprilie, cu 6%. „Trebuie la nivelul inflației” – au ripostat manifestanții. Oamenii au venit la protest înarmați cu cratițe goale și linguri.

Socialista Alla Darovannaia a menționat în timpul manifestației că indexarea pensiilor la 1 aprilie cu 6% este „o bătaie de joc față de pensionari”, or, spune ea, pensiile trebuie indexate la nivelul real al inflației.

„Guvernarea PAS trebuie să respecte legea care spune că la 1 aprilie pensiile se indexează la nivelul inflației. Dacă inflația este de 10% – pensiile trebuie să fie indexate la nivel de 10 la sută, dacă inflația e de 30%, pensiile trebuie indexate cu 30%. Nu este un moft al nostru, ci o lege care trebuie executată, căci legile nu se discută, ci se execută!”, a declarat președintele fracțiunii BCS în Parlament, vicepreședintele legislativului, Vlad Bătrîncea.

„Din păcate, de la vremuri bune la vremuri rele este doar un PAS”, a spus, la rândul său, deputata comunistă Inga Sibova.

Amintim că Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința din 26 martie, indexarea pensiei, din 1 aprilie, cu 6%. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a anunțat că urmare a indexării, pensia minimă va constitui, din această dată, 2778 de lei. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: