Protest în PMAN împotriva restricțiilor impuse de autorități. Precizările poliției
Full Article 2 minutes read

Protest în PMAN împotriva restricțiilor impuse de autorități. Precizările poliției

Câteva zeci de persoane protestează în Piața Marii Adunări Naționale împotriva restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19. Aceștia s-au arătat nemulțumiți și de purtarea măștilor.

„Ni s-a restricționat dreptul la libera circulație, ne-au impus să purtăm măști. Toate aceste măsuri sunt ilegale. Aceste măsuri trebuie să poarte doar un caracter de recomandare. Eu nu conving pe nimeni să nu poarte aceste măști. Cine vrea, să le poarte. Puteți chiar și să dormiți cu ele. Însă, nu încălcați dreptul meu de a respira cu aer curat”, a declarat unul dintre participanții la protest.

Solicitată de către NM, ofițerul de presă al poliției capitalei, Natalia Stati, a declarat că „toate încălcările care au fost și sunt admise de participanții la protest sunt fixate, iar toți care au admis încălcări vor fi sancționați conform legislației”.

Conform deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, pe perioada stării de urgență se interzice desfăşurarea adunărilor, întrunirilor, manifestaţiilor publice, mitingurilor şi a altor acţiuni de masă.

Amintim că la ședința din 31 martie, parlamentul a votat pentru instituirea stării de urgență până pe data de 30 mai 2021, însă fără a prezenta o listă cu măsurile restrictive care urmează a fi adoptate.

Proiectul de hotărâre pentru introducerea stării de urgență a fost aprobat cu 52 de voturi. Au votat pro deputații Partidului Socialiștilor, Platformei „Pentru Moldova” și Partidului Șor. Deși deputații din opoziție au înaintat mai multe amendamente, niciunul nu a fost aprobat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: