Protest la Curtea de Apel Chișinău în susținerea lui Alexandru Pînzari (LIVE)
Full Article 3 minutes read

Protest la Curtea de Apel Chișinău în susținerea lui Alexandru Pînzari (LIVE)

La Curtea de Apel Chișinău are un loc un protest în susținerea lui Alexandru Pînzari, fostul ministru al Apărării. La manifestație vor participa mai mulți membri ai Partidului Democrat a anunțat ex-ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

„Vor veni și oameni din teritoriu. Noi nu am mobilizat multă lume. Sperăm că Curtea de Apel va privi lucrurile cu ochii deschiși. Este vorba despre o procedură legală de angajare. De aceea, Partidul Democrat va fi alături de Alexandru Pînzari. Noi am invitat președinții organizațiilor teritoriale. Vor oamenii care îl cunosc”, a declarat Alexandru Jizdan în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 9 august.

Totodată, în cadrul conferinței, Jizdan a declară că arestul lui Pînzari este o măsură excesivă și total neargumentată. El crede că în spatele acestor acțiuni există niște interese, dar a evitat să ofere detalii în acest sens, notează IPN.

Jizdan a spus că direcțiile operative din cadrul MAI au mai multe surse operative, numărul cărora nu-l poate dezvălui pentru că este secret de stat. Dar, toți agenții, rezidenții, ofițerii pe deplin conspirați sunt racolați și atrași la colaborare conform unei și aceleiași proceduri. Potrivit lui, în cazul racolării agenților secreți șeful care semnează contractul cunoaște doar pseudonimul acestuia, iar Alexandru Pînzari a semnat mai multe astfel de acte, „doar că sub un nume se ascunde finul lui Plahotniuc, Dorin Damir”.

„Pe parcursul a trei ani cât a fost șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari a semnat contracte pentru Vasile Roată, Dumitru Catămult, Nicolae Nasgros și alții. În încercarea de a înțelege logica dosarului, intentat lui Pînzari, atunci arestări ar trebui să existe pentru toate aceste cazuri, dar ei nu sunt finii lui Plahotniuc”, a spus Jizdan.

Potrivit acestuia, cazul a fost consumat în 2017, iar arestările au început recent, înainte de alegeri, când spațiul public a fost umplut cu informații denigratoare despre cei arestați, cât și a sa personală.

Potrivit TV8, astăzi, magistrații Curții de Apel Chișinău vor decide dacă Pînzari rămâne în arest pentru 30 de zile.

Menționăm că fostul ministrul al Apărării, Alexandru Pînzari a fost reținut de oamenii legii în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul IGP al MAI.

Ulterior, PDM a venit cu o reacție la acest subiect și a cerut „tuturor să nu se grăbească să îl judece și să îl condamne pe Alexandru Pînzari”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: