Protest la judecătoria unde se examinează arestul lui Stoianoglo. BCS cere eliberarea acestuia, pe baza garanției lor personale (LIVE)
Full Article 1 minutes read

Protest la judecătoria unde se examinează arestul lui Stoianoglo. BCS cere eliberarea acestuia, pe baza garanției lor personale (LIVE)

Circa 100 de persoane protestează în fața clădirii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, unde este examinat demersul privind plasarea lui Alexandr Stoianoglo în arest pentru 30 de zile. Un grup de deputați comuniști și socialiști au semnat un angajament, prin care solicită eliberarea procurorului general suspendat din funcția, pe baza garanției lor personale.

Ședința în care este examinat demersul privind plasarea lui Stoianoglo în arest era planificată pentru ora 9:30. La ora 9:00, în fața clădirii s-au adunat deja mai mulți protestatari. La începutul ședinței, numărul manifestanților a ajuns la aproximativ 100. Printre aceștia sunt deputații socialiști Vladimir Odnostalco, Vlad Bătrîncea, Grigore Novac și deputatul comunist Constantin Starîș.

Parlamentarii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au declarat pentru NM că au semnat un document prin care solicită eliberarea lui Stoianoglo „sub garanția lor personală”.

Manifestanții scandează „Libertate pentru Stoianoglo!”, „Vrem dreptate” și „Nu dictaturii!”.

Între timp, președinta țării Maia Sandu a publicat un apel către Procuratură, prin care solicită „mai multă claritate” cu privire la acest dosar.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: