Proteste anti-război la Moscova și Sankt Petersburg: peste 2,5 mii de participanți au fost reținuți 
Full Article 2 minutes read

Proteste anti-război la Moscova și Sankt Petersburg: peste 2,5 mii de participanți au fost reținuți 

Oamenii legii au reținut 1,7 mii de participanți la acțiuni anti-război desfășurate la Moscova și 750 – la Sankt Petersburg. Datele au fost raportate de reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei Irina Volk, potrivit Interfax

„În orașul Moscova, aproximativ 2,5 mii de oameni au luat parte la o acțiune necoordonată, au fost reținuți – 1,7. În orașul Sankt Petersburg, numărul participanților a fost aproximativ 1,5 mii de oameni, dintre care 750 au fost reținuți. În alte regiuni, la evenimente neautorizate au participat în total 1,2 mii de persoane, 1061 – au fost reținute”, a spus Volk.

Potrivit oficialului, cei reținuți au fost duși la direcțiile teritoriale de poliție pentru cercetare și se va decide chestiunea aducerii lor în fața justiției.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: