Protestul lui Șor blochează centrul capitalei, duminică. Străzile pe care trebuie să le eviți
Full Article 2 minutes read

Protestul lui Șor blochează centrul capitalei, duminică. Străzile pe care trebuie să le eviți

Duminică, 18 septembrie, circulația rutieră va fi sistată pe mai multe străzi din Chișinău. Măsura este luată în contextul protestului anunțat pentru această zi de Partidul ȘOR.

Astfel, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între str. M. Cebotari și str. Sfatul Țării – circulația rutieră va fi sistată pe 18 septembrie.

La necesitate, oamenii legii anunță că vor sista circulația rutieră și pe tronsonul cuprins între str. S .Lazo – str. M. Cebotari.

Oamenii legii le solicită cetățenilor (pietoni și conducători auto) să manifeste înțelegere față de măsurile de ordine şi siguranță publică, să respecte Legea și indicațiile forțelor de ordine pentru ca acțiunea să se desfășoare în condiții optime.

Amintim că liderul fugar al Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor a anunțat proteste masive pentru mâine, 18 septembrie, în centru capitalei. Parlamentarul, aflat în Israel, a îndemnat moldovenii să iasă în stradă pentru a protesta împotriva guvernării PAS și a președintei Maia Sandu. În context, Poliția a venit cu o serie de recomandări în adresa cetățenilor care vor ieși mâine în stradă. Aceștia sunt îndemnați să respecte legislația, ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorilor și să se abțină de la acțiuni care pot împiedica desfășurarea întrunirii şi de la incitarea la astfel de acțiuni.

Precizăm că, în ultima vreme, ȘOR, alături de PCRM, au organizat o serie de manifestații în capitală, și nu doar. Aceștia au pichetat în repetate rânduri clădirea prezidențială, Guvernul, Parlamentul, precum și mai multe ambasade acreditate la Chișinău, unde au cerut demisia Guvernului Gavrilița și a președintei Maia Sandu și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate. În reacție, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a declarat pentru NM că, în încercarea de a scăpa de justiție, opoziția organizează o serie de „pseudo-proteste”. Purtătoarea de cuvânt a partidului de guvernare a declarat că oamenii au dreptul să iasă la proteste, însă i-a îndemnat, în același timp, să nu se lase manipulați de politicieni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: