„Provoacă îngrijorare”. Kievul, după anunțul lui Putin că Rusia va amplasa arme nucleare în Belarus
Full Article 2 minutes read

„Provoacă îngrijorare”. Kievul, după anunțul lui Putin că Rusia va amplasa arme nucleare în Belarus

Ucraina cere țărilor G7 și UE să avertizeze Minskul despre consecințele pentru Belarus dacă va fi de acord să găzduiască armele nucleare tactice ale Rusiei. Totodată, Kievul face apel la societatea din Belarus ca aceasta să împiedice staționarea armelor nucleare pe teritoriul său. 

Ucraina cere convocarea imediată a unei ședințe extraordinare a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu declarațiile lui Putin privind staționarea armelor nucleare tactice în Belarus. O declarație în acest sens a fost făcută de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei.

„Asemenea intenții nu pot decât să provoace îngrijorare pentru întreaga comunitate internațională”, comunică Ministerul de la Kiev, relatează Unian.

Ministerul ucrainean solicită statelor G7 și Uniunii Europene să avertizeze autoritățile de la Minsk cu privire la consecințele pentru Belarus dacă va fi de acord să accepte armele nucleare tactice ale Rusiei pe teritoriul său. „Lumea trebuie să se unească împotriva celui care amenință viitorul civilizației umane”, adaugă Ministerul.

Totodată, Kievul cere Belarusului să nu permită staționarea armelor nucleare tactice pe teritoriul țării. „Ucraina face apel la societatea belarusă să împiedice realizarea intențiilor criminale privind staționarea armelor nucleare pe teritoriul Belarusului”, se mai arată în declarația Kievului.

***

În ajun, președintele Vladimir Putin a declarat că Rusia a convenit cu Belarusul că va staţiona arme nucleare tactice pe teritoriul acestei ţări. O astfel de măsură nu ar încălca acordurile de neproliferare nucleară, a spus Putin, precizând că Statele Unite au desfăşurat arme nucleare pe teritoriul unor aliaţi europeni. SUA nu cred că Rusia va folosi armele nucleare trimise în Belarus.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: