SUA nu cred că Rusia va folosi armele nucleare trimise în Belarus: „Nu vedem niciun indiciu”
Full Article 50 second read

SUA nu cred că Rusia va folosi armele nucleare trimise în Belarus: „Nu vedem niciun indiciu”

Autoritățile americane au reacționat la declarațiile lui Vladimir Putin că Rusia a convenit cu Belarusul că va staționa arme nucleare tactice pe teritoriul acestei țări. SUA declară că nu văd niciun indiciu „că Rusia este pregătită să folosească arme nucleare”. 

„Nu vedem niciun motiv pentru a ajusta poziția propriilor forțe nucleare și niciun indiciu că Rusia este pregătită să folosească arme nucleare. Rămânem angajați în continuare în apărarea colectivă în cadrul alianței NATO”, a declarat reprezentantul Consiliului de Securitate Națională al SUA Adrienne Watson, scrie Meduza. 

În ajun, președintele Vladimir Putin a declarat că Rusia a convenit cu Belarusul că va staţiona arme nucleare tactice pe teritoriul acestei ţări. O astfel de măsură nu ar încălca acordurile de neproliferare nucleară, a spus Putin, precizând că Statele Unite au desfăşurat arme nucleare pe teritoriul unor aliaţi europeni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: