PSRM propune ca partidele să poată dona alocațiile primite de la buget către fondul pentru combaterea infecției COVID-19
Full Article 2 minutes read

PSRM propune ca partidele să poată dona alocațiile primite de la buget către fondul pentru combaterea infecției COVID-19

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova vine cu o solicitare către Comisia pentru Situații Excepționale de a examina posibilitatea privind instituirea unei derogări pe perioada stării de urgență de la art.28 al legii privind partidele politice. Acest fapt ar permite formațiunilor să doneze alocațiile pe care le primesc de la bugetul de stat către contul bancar,  deschis cu scopul de a aduna bani pentru combaterea virusului COVID-19. 

„În această perioadă, apare necesitatea stringentă de a procura utilaje suplimentare, medicamente, de a stimula persoanele care activează zilnic pentru a combate răspândirea epidemiei, ceea ce atrage după sine resurse financiare neacoperite în prezent din bugetul public național. Prin urmare, aportul partidelor politice poate fi prezentat în donarea alocațiilor de la bugetul de stat, obținute ca urmare a rezultatelor din alegerile în care au participat”, a declarat președinta PSRM, Zinaida Grecianîi.

Potrivit acesteia, în prezent, „legea privind partidele politice prevede o listă exhaustivă a destinațiilor pentru care pot fi utilizate alocațiile de la bugetul de stat, fiind expres prevăzută interdicția utilizării pentru alte destinații, iar în caz de ignorare a prevederilor respective, partidul va fi obligat să restituie mijloacele respective”.

În acest sens, PSRM vine cu solicitarea către Comisia pentru Situații Excepționale de a examina posibilitatea privind instituirea unei derogări pe perioada stării de urgență de la art.28 al legii privind partidele politice. „Acest lucru ar permite utilizarea alocațiilor pentru alte destinații și anume pentru donarea alocațiilor în fondul combaterii răspândirii epidemiei virusului COVID-19. Mă adresez tuturor partidelor politice care primesc alocații din bugetul de stat să susțină această inițiativă”, a mai spus Grecianîi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: