Puncte de distribuire a apei și posturi de triaj. Autorităţile locale au aprobat un plan de acțiuni pentru perioada caniculară
Full Article 1 minutes read

Puncte de distribuire a apei și posturi de triaj. Autorităţile locale au aprobat un plan de acțiuni pentru perioada caniculară

Autorităţile locale au aprobat un plan de acțiuni în vederea protejării populației în perioada caniculară. Potrivit Primăriei Chișinău, este vorba despre amplasarea punctelor mobile cu apă potabilă în parcuri, asigurarea funcţionării fântânilor arteziene și organizarea posturilor de triaj și asistență primară în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice și private din capitală.

De asemenea, subdiviziunile municipale, în comun cu Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău și Direcția municipală pentru Siguranța Alimentelor vor asigura supravegherea calității produselor perisabile prin monitorizarea condițiilor de păstrare; starea sanitară a bazinelor acvatice, a plajelor şi a apei potabile din surse centralizate; instruirea personalului din sfera de deservire a populaţiei privind activitatea pe vreme de caniculă.

Totodată, se va asigura adaptarea și ameliorarea condițiilor de muncă pentru menținerea stării de sănătate a angajaților pe toată durata estivală.

Precizăm că în perioada caniculară se recomandă consumul a doi litri de apă pe zi, consumul de fructe și legume în stare proaspătă, protejarea de soare în orele amiezii și purtarea hainelor de culoare deschisă, din fibre naturale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: