Putin a dat ordin ca în cinematografele rusești să fie arătate filme despre „operațiunea specială” din Ucraina
Full Article 2 minutes read

Putin a dat ordin ca în cinematografele rusești să fie arătate filme despre „operațiunea specială” din Ucraina

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a dat ordin Ministerului Culturii să asigure proiecția de filme documentare în cinematografele rusești despre „operațiunea specială” din Ucraina, dar și despre „lupta împotriva răspândirii ideologiei neonaziste și neofasciste”, scrie Meduza.

Ministerul Culturii este, de asemenea, obligat să organizeze un festival de filme documentare patriotice.

Ministrul Culturii, Olga Liubimova, ar trebui să pregătească un proiect în acest sens până la 1 februarie 2023.

În ordinul conducerii, formulat în urma întâlnirii din noiembrie a liderului de la Kremlkin cu mamele soldaților, se mai menționează că Ministerul Apărării ar trebui să ajute la realizarea documentarelor despre soldații ruși „care au dat dovadă de curaj și eroism” în „operațiunea specială” din Ucraina.

În plus, Ministerul Culturii și Ministerul Educației trebuie, până la 1 aprilie 2023, să creeze „spații publice, obiecte de artă și muzee școlare” despre participanții la „operațiune specială” și să organizeze lecții pe această temă în școlile rusești.

Amintim că în dimineața zilei de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina și de atunci continuă să bombardeze infrastructura critică și casele ucrainene. Milioane de ucraineni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele, iar cei rămași continuă să supravețuiască în condiții de pene de curent, cu riscul de a rămâne fără apă și încălzire. În același timp, în Rusia, războiul este numit o „operație militară specială”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: