Putin, declarații contradictorii? Interviu: Rusia este pregătită pentru un război nuclear… și negocieri pașnice
Full Article 3 minutes read

Putin, declarații contradictorii? Interviu: Rusia este pregătită pentru un război nuclear… și negocieri pașnice

Președintele Vladimir Putin amenință din nou – Federația Rusă este pregătită pentru un război nuclear. Liderul de la Kremlin susține că este gata să folosească „orice” armă, atunci când este vorba de existența Rusiei. Declarațiile au fost făcute într-un interviu acordat propagandistului rus Dmitri Kiselev. În ceea ce privește războiul pe care l-a declanșat în Ucraina mai bine de doi ani în urmă, Putin a spus că este gata să se așeze la masa de negocieri, însă cu o condiție. Ținând cont de „realitățile” de pe câmpul de luptă.

„Suntem pregătiți de război nuclear. Nu cred că SUA sunt pregătite să înceapă un război nuclear mâine. Noi suntem gata. Suntem gata să folosim orice armă dacă este vorba despre existența statului rus”, a declarat Vladimir Putin, potrivit „Meduza”.

Liderul de la Kremlin a reiterat că este gata să se așeze la masa de discuții în vederea soluționării conflictului militar declanșat în februarie 2022, în Ucraina. Însă cu o condiție.

„Suntem pregătiți pentru negocieri pașnice, dar pentru negocieri bazate nu pe dorințe după consumul de droguri psihotrope, ci pe realitățile de pe teren. Nu am încredere în nimeni, dar avem nevoie de garanții în care putem crede. (…) Armata țărilor occidentale este prezentă de multă vreme în Ucraina. Dar dacă acolo nu apare consilieri, ci un contingent militar străin oficial, acest lucru nu va schimba situația de pe câmpul de luptă. Cum aprovizionarea cu arme nu schimbă nimic”, a mai spus Putin.

Liderul de la Kremlin a comentat, inclusiv, atacurile tot mai frecvente cu drone asupra Rusiei. Potrivit lui, Ucraina încearcă să atace regiunile Belgorod și Kursk „din cauza eșecurilor din prima linie”.

„Scopul principal este, dacă nu să perturbe alegerile prezidențiale din Rusia, atunci cel puțin să împiedice organizarea lor. Nu și-au atins niciunul dintre obiectivele pe care ucrainenii și-au propus anul trecut. Acum, inițiativa este în întregime a Forțelor Armate Ruse”, a mai spus Putin.

Amintim că Federația Rusă a invadat militar Ucraina în dimineața zilei de 24 februarie 2022, în ceea ce au numit, ulterior, o „operațiune de denazificare” și „demilitarizare”. Țările Occidentale, inclusiv Republica Moldova, au condamnat războiul încă din prima zi. Țara noastră s-a aliniat, inclusiv, mai multor sancțiuni impuse de UE împotriva Rusiei, după începutul războiului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: