Putin, despre războiul din Ucraina: „Posibil că ar fi trebuit să începem mai devreme”
Full Article 2 minutes read

Putin, despre războiul din Ucraina: „Posibil că ar fi trebuit să începem mai devreme”

Rusia ar fi putut să înceapă invazia masivă a Ucrainei mai devreme, însă miza pe faptul că va ajunge la o înțelegere în formatul acordului „Minsk-2”. Declarația a fost făcută, pe 9 decembrie, de către președintele rus Vladimir Putin, în cadrul summitului Uniunii Economice Euroasiatice.

Președintelui rus i s-a cerut să comenteze interviul acordat de către ex-cancelarul german Angela Merkel pentru publicația Die Zeit, publicat pe 7 decembrie. Merkel a declarat că acordul de la Minsk, încheiat în 2014 a fost „o tentativă de a câștiga timp pentru Ucraina” și că „Kievul a profitat de timp ca să devină mai puternic, așa cum îl vedem astăzi”.

Sincer să fiu, a fost absolut neașteptat pentru mine. Sunt dezamăgit. Și, sincer să spun, nu mă așteptam să aud de al fostul cancelar federal așa ceva, pentru că mereu am crezut că conducerea Republicii Federative este sinceră. Da, desigur, era de partea Ucrainei, susținea Ucraina, însă mereu mi s-a părut că s-a dorit sincer reglementarea pe baza principiilor despre care am discutat și asupra cărora am ajuns la un consens, inclusiv în marja negocierilor de la Minsk. Ceea ce s-a spus acum vorbește despre faptul că noi am făcut totul corect”, a spus Putin.

Liderul de la Kremlin a mai spus că, în opinia sa, „nimeni nu intenționa să îndeplinească acordurile de la Minsk”.

„Însă eu oricum mizam pe faptul că alți participanți ai procesului au fost sinceri cu noi. S-a dovedit că și ei ne-au mințit. Intenția a fost să aducă în Ucraina armament și să o pregătească de acțiuni armate. Sincer vorbind, târziu ne-am orientat. Posibil că ar fi trebuit să începem mai devreme”, a declarat Putin.

Putin a subliniat că „într-un final va fi nevoie să ajungem la o înțelegere”, iar conducerea Rusiei este pregătită.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: