Putin, la Summitul șefilor de state din CSI: Moldova își pierde identitatea, dar este alegerea ei
Full Article 2 minutes read

Putin, la Summitul șefilor de state din CSI: Moldova își pierde identitatea, dar este alegerea ei

Președintele rus Vladimir Putin consideră că Republica Moldova „își pierde identitatea”, din cauza politicii promovate de actuala conducere. Liderul de la Kremlin a făcut declarația în cadrul Summitului șefilor de state din cadrul CSI, anunță agenția rusă Interfax.

„O țară ca Moldova practic își pierde identitatea. Elitele acestei țări în general cred că nu sunt moldoveni, se numesc români. Dar aceasta este alegerea lor – o pierdere completă a identității țării. Aceasta este alegerea actualei conduceri a Moldovei”, a spus Putin.

Liderul de la Moscova susține că „nimeni” în afară de cetățenii Republicii Moldova, „care se consideră moldoveni, nu poate împiedica acest lucru”.

„Aceasta este alegerea fiecăruia dintre noi: vrem să ne păstrăm sau nu identitatea. Lucrul în cadrul CSI ne oferă această oportunitate și, dimpotrivă, ne întărește pozițiile, fără a interfera în cooperarea unii cu alții și respectând caracteristicile noastre naționale”, a mai spus Putin.

De menționat că autoritățile de la Chișinău au anunțat că Republica Moldova se va retrage treptat din CSI, pe fundalul agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei. În 2023, țara noastră a denunțat o serie de acorduri semnate în cadrul organizației create în 1991, după destrămarea URSS.

Amintim că, în mai 2023, în Piața Marii Adunări Naționale s-a desfășurat Adunarea „Moldova Europeană”, un eveniment de importanță națională, organizat de autorități la inițiativa președintei Maia Sandu. Adunarea a reunit în inima Chișinăului zeci de mii de moldoveni, din toate colțurile țării. În cadrul evenimentului, a fost adoptată o rezoluție, votată ulterior în Parlament. Documentul declară în continuare ireversibilă calea de integrare și aderare europeană drept proiect de prioritate națională al Republicii Moldova și cheamă întreaga societate, inclusiv toate forțele politice, să dea dovadă de maturitate, unitate și solidaritate pentru consolidarea dialogului politic și social în numele interesului național – aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: