Putin nu va susține în iunie tradiționalul program televizat „Linia directă” cu poporul
Full Article 2 minutes read

Putin nu va susține în iunie tradiționalul program televizat „Linia directă” cu poporul

Preşedintele rus Vladimir Putin nu va susţine în luna iunie tradiţionalul său dialog anual televizat denumit „Linia directă” cu poporul, în cursul căruia răspunde în direct la întrebări din partea publicului. Informația a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează Digi24, cu referire la agenția Interfax.

Pregătirile sunt în curs, dar încă nu s-a stabilit o dată concretă pentru acest eveniment, a afirmat Peskov, excluzând posibilitatea ca acest show televizat să aibă loc luna aceasta.

Dialogul lui Putin în direct cu populaţia rusă se desfăşoară în mod tradiţional din 2017 în luna iunie, cu o singură excepţie în 2020, primul an al pandemiei de COVID-19.

„Linia directă” este un program de o oră în care ruşii obişnuiţi îşi pot exprima preocupările personale în dialog cu şeful statului. De obicei, Putin le promite cetăţenilor care i se adresează pe această cale că le va rezolva problemele – fie că este vorba de plăţi restante la salarii, reparaţii rutiere sau o conexiune lipsă la reţeaua de alimentare cu gaze. Unii telespectatori din trecut au pus şi întrebări politice, dar toate întrebările sunt dinainte selectate de către Kremlin.

Deocamdată nu se ştie dacă amânarea tradiţionalului „dialog în direct” cu poporul are legătură cu invazia Rusiei în Ucraina, numită de Moscova „operaţiune specială militară”, în care armata rusa înregistrează progrese mult mai slabe decât se anticipa, potrivit observatorilor.

Peskov afirmase săptămâna trecută că „Linia directă” cu poporul ar putea avea loc la scurt timp după Forumul economic internaţional de la Sankt-Petersburg, preconizat pentru mijlocul lunii iunie, aminteşte DPA.

***

În aprilie, portalul „Proiect” („Проект”) a publicat o investigație despre starea de sănătate a președintelui Rusiei Vladimir Putin. Jurnaliștii au analizat sute de contracte publice, încheiate în timpul deplasărilor liderului de la Kremlin prin Rusia și au întocmit o listă a specialiștilor care monitorizează în permanență starea președintelui. Printre aceștia este și un medic-oncolog. Întrebat dacă dacă Putin are cancer la glanda tiroidă și dacă a fost supus unor intervenții chirurgicale din cauza unor eventuale boli oncologice, Peskov spunea atunci că informațiile constituie o „invenție și neadevăr”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: