Putin o ignoră pe Sandu: Președinta Moldovei, singurul lider al țărilor CSI care a nu a fost felicitată de 9 mai
Full Article 2 minutes read

Putin o ignoră pe Sandu: Președinta Moldovei, singurul lider al țărilor CSI care a nu a fost felicitată de 9 mai

Președintele rus, Vladimir Putin, a adresat mesaje de felicitare liderilor țărilor din CSI, inclusiv Belarus, în ajunul zilei de 9 mai. Cu o singură excepție. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, nu a fost felicitată de liderul de la Kremlin, anunță agenția TASS.

Potrivit serviciului de presă de la Kremlin, mesaje de felicitare din partea lui Putin au fost transmise în adresa liderilor Azerbaidjanului, Armeniei, Belarusului, Kazahstanului, Kârgâzstanului, Tadjikistanului, Turkmenistanului, Uzbekistanului, Abhaziei și Osetiei de Sud.

„În felicitările sale, șeful statului rus a remarcat că în această zi semnificativă aducem un omagiu profund respect și recunoștință tuturor celor ale căror fapte fără egal pe câmpurile de luptă și munca altruistă din spate au făcut posibilă zdrobirea invadatorilor naziști și apărarea pământului lor natal”, a anunțat serviciul de presă de la Moscova.

Contactată de NM pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Irina Gotișan-Sotnic, nu a răspuns, deocamdată, solicitării noastre.

Amintim că Putin a adresat, recent, un mesaj de felicitare veteranilor și cetățenilor Republicii Moldova cu prilejul Zilei Victoriei. Atunci liderul de la Moscova a declarat că datoria generațiilor noastre este „să nu permitem distorsionarea adevărului despre Al Doilea Război Mondial, precum și să nu justificăm nazismul sau actualii moștenitori ai acestei ideologiei”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: