Colaj NM

Deputatul Radu Marian a sesizat ANI cu privire la averea unui parlamentar al Partidului „ȘOR”. Reacția acestuia (UPDATE)

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian a sesizat Autoritatea Națională de Integritate (ANI) cu privire la averea parlamentarului fracțiunii Partidului „ȘOR”, Vladimir Vitiuc. Reacția vine în urma unei investigații de presă în care se arată că acesta nu a declarat că deține o casă în satul Sîngureni, raionul Râșcani.

„Vitiuc a declarat obținerea venitului de 78.9 mii lei din înstrăinarea acestui bun imobil din s. Singureni, r-ul Rîșcani. Însă în declarațiile anterioare, acesta nu a menționat despre deținerea în proprietate a respectivului imobil, deși era obligat să îl declare conform legii, având funcție de demnitate publică. Deținerea imobilului în proprietate de către dnul Vitiuc este demonstrată și prin datele din Registrul bunurilor imobile, dar și de mărturiile localnicilor. Așteptăm cu nerăbdare răspunsul ANI”, a scris Radu Marian pe pagina sa de Facebook.

Telegram/Radu Marian

„Părerea mea este că lupta politică se desfășoară într-un mod diferit. Astăzi am prezentat un proiect de lege și nu am auzit niciun contraargument. În schimb au început să arunce cu noroi. Asta e tot ce am avut de spus”, a declarat Vladimir Vitiuc pentru NM.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

R. Moldova va avea un centru național de management al crizelor: Parlamentul a dat undă verde proiectului

În Moldova va fi înființat Centrul Național de Management al Crizelor. Parlamentul a votat, în lectura a doua, proiectul de lege privind managementul situațiilor de criză, care stabilește crearea acestui centru. Instituția va coordona toate măsurile de prevenire, pregătire, intervenție și recuperare în situații de criză, la nivel național.

Proiectul de lege, susținut de 60 de deputați și elaborat de un grup de parlamentari PAS, stabilește modul în care autoritățile, instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale și operatorii economici vor colabora în gestionarea integrată a crizelor.

Centrul Național de Management al Crizelor va activa sub conducerea Prim-ministrului și va avea rolul de a coordona toate acțiunile în caz de criză. În paralel, va fi creată și Comisia Națională de Management al Crizelor, alcătuită din premier, șeful Centrului, conducători ai operațiunilor, miniștri și alți responsabili, în funcție de tipul crizei.

Legea introduce și alte măsuri noi, printre care crearea registrului național al riscurilor, instituționalizarea Centrelor Operaționale de Coordonare pentru gestionarea crizelor şi a punctelor de contact 24/7. Totodată, documentul prevede elaborarea unui Plan Național de Management al Crizelor, obligatoriu pentru toate instituțiile implicate.

O altă prevedere este regimul stării de alertă, care va permite instituirea unor măsuri restrictive temporare, în condiții de legalitate și proporționalitate, pentru a limita efectele crizelor.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 septembrie 2025.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: