„Rămân ferm pe poziția că acest parlament trebuie dizolvat”. Deputații revin din vacanță, iar Dodon anunță o ședință a coaliției de guvernare
Full Article 2 minutes read

„Rămân ferm pe poziția că acest parlament trebuie dizolvat”. Deputații revin din vacanță, iar Dodon anunță o ședință a coaliției de guvernare

De astăzi, începe sesiunea parlamentară de toamnă. Președintele Igor Dodon a anunțat că, cel mai probabil, săptămâna viitoare sau peste o săptămână, va fi convocat Biroul permanent al parlamentului pentru a lua decizia când va fi organizată prima ședință plenară din sesiunea de toamnă-iarnă.

„Începînd de astăzi, deputații au revenit la muncă. Președinta parlamentului a semnat săptămâna trecută dispoziția de reluare a sesiunii de toamnă-iarnă începând cu 1 septembrie. Cel mai probabil, săptămâna viitoare sau peste o săptămână va fi convocat Biroul permanent al parlamentului pentru a lua decizia când va fi prima ședință plenară din această sesiune”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a anunțat că liderii PSRM și PDM, care formează coaliția de guvernare, se vor întruni astăzi într-o ședință.

„Vom discuta astăzi cu partidele care au format coaliția de guvernare pentru a vedea cum ne mișcăm mai departe. Dar eu, în calitate de președinte, rămân ferm pe poziția că acest parlament trebuie dizolvat și cred că marea majoritate a cetățenilor R. Moldova susțin ideea că trebuie să aibă loc alegeri parlamentare anticipate. Cum să declanșăm acest proces, pentru ca următorul președinte, după inaugurare, să nu aibă altă soluție decât semnarea decretului de dizolvare a parlamentului. Vom propune măsuri legale cum poate fi declanșat acest proces”, a precizat Dodon.

Amintim că, potrivit regulamentului parlamentului, legislativul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi durează până la sfârşitul lunii iulie.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: