Rata anuală a inflației a scăzut până la 6,3%, în octombrie. Cel mai mult s-au scumpit produsele alimentare
Full Article 50 second read

Rata anuală a inflației a scăzut până la 6,3%, în octombrie. Cel mai mult s-au scumpit produsele alimentare

Biroul Național de Statistică (BNS) anunță că inflația anuală în Republica Moldova a scăzut de la 8,63%, în septembrie, la 6,3% – în octombrie 2023. Inflația lunară a rămas aproximativ la nivelul lunii septembrie – 0,46%.

BNS a raportat pe 10 noiembrie o creștere a prețului mai multor produse alimentare. Potrivit sursei, în octombrie, prețul legumelor a crescut cu 14,4% față de septembrie, iar ouăle de găină au crescut cu 10,8%. În același timp, fructele s-au ieftinit cu 6,2%, prețul uleiului vegetal a scăzut cu 2,4%, iar cel al zahărului – cu 1,2%. Prețul benzinei a scăzut cu 5,4%, iar costul motorinei s-a diminuat cu 0,3%.

Comparativ cu luna septembrie a acestui an, produsele alimentare s-au scumpit cu 0,32%, iar costul produselor nealimentare a crescut cu 0,12%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: